maanantai 8. helmikuuta 2010

Patologin lausunto

Sain tänään kuulla lääkäriltä patologin tulokset. Eivät nämä nyt ihan parhaita mahdollisia uutisia tainneet olla: Syöpäni on tyypiltään aggressiivisesti leviävä (mikä oli kyllä jo ehditty huomata muutenkin), hormoni- ja HER2-negatiivinen. Eli kasvaimen laatu ei anna mitään uutta asetta hoitoon, sytostaateilla jatketaan ja toivotaan että ne tehoavat. Ensi viikolla tapaan lääkärin nenätysten ja pyydän sitten lausunnosta kopion vielä itsellenikin kun taas sairaalassa käyn.

Sain samalla sovittua sairausloma-asiat, sairauslomani alkaa 15.2. ja B-paperit tulevat postissa. Sairauslomalla olen ainakin 31.5. saakka. Tosin enpä näe paljon muita vaihtoehtoja senkään jälkeen, voin tietysti ilmoittautua työttömäksi, mutta kuka työllistäisi rintasyöpäpotilaan, jolla on hoidot kesken?

Flunssa kehittyi sitten minullakin kurkunpääntulehdukseksi. Huolestua ei kuulemma tarvitse niin kauan kuin ei ole kuumetta, mutta jos sitä nousee, täytyy mennä Meilahden päivystykseen näytille.

5 kommenttia:

  1. Ja kyllahan ne sytostaatit tehoavat. Aanestan niiden puolesta!

    VastaaPoista
  2. Samat madonluvut olen patologilta saanut. Niillä mennään, sytostaatteihin vankasti uskoen. Sairaslomasi kuulostaa alimitoitetulta, mutta sitäpä saa kyllä lisää kun syöpähoidoista on kyse. Nostan hattua heille, jotka ovat töissä jaksaneet hoitojen aikana, mutta oma valintani oli perheenäitinä helppo: kotona riitti puuhaa ja virikettä, ja tuntui tärkeältä antaa lapsille aikaa.

    Positiivisesti ajatellen.. lomaa se on sairaslomakin, ja on siinä ne hyvätkin puolensa. Vaikken itse kyllä miksikään pullantuoksuiseksi emännäksi ehtinyt kehittyä..

    Olkoon hassua, mutta toivottelen mahdollisimman mukavaa (sairas)lomaa!

    VastaaPoista
  3. No voi pas..!!! Toivottavasti se flunssa ei pahene, sitä lisäankeutta et varmaan totisesti kaipaa. Mietin tässä miten sinua voisi auttaa, ja tuli vaan mieleen että onko sulla lastenhoitoon liittyvät turvaverkot kunnossa? Teidän pieni voi aivan mainiosti joskus tulla meille hoitoon jos sellaiselle on tarvetta. (((halauksia!!!)))

    VastaaPoista
  4. Hei, madonlukujen saanti on kova paikka. Mutta hoidot suunnitellaan kuitenkin jokaiselle yksilöllisesti, ja ovat parhaat mahdolliset. Luota niihin ja usko paranemiseesi, muistathan sen linnun : )

    Sairaslomasta oon samaa mieltä Tiinan kanssa. Lepo parempi, kun on perhettä. Ehkä työssäkäyminen käy niille perheettömille tai pieniperheisille, joille myös työn tuoma sosiaalinen verkosto ja tuki on tärkeää. Tämä bloggailu ei muuten ole yhtään huonompi keino myös saada vertaistukea ja virtuaaliseuraa !

    Pikaista paranemista flunssan kourista.

    VastaaPoista
  5. tei, kyllä tässä täytyy niiden sytojen tehoon vaan uskoa. Tehokkailta ainakin tuntuivat... :D

    tiina, meillä tuntuu olevan tässä taudinkuvassa paljon yhteistä. Se toisaalta rohkaisee, sinäkin olet selviytynyt.

    jovain, kiitos tarjouksesta. Meillä on kyllä hyvät lapsenhoitoavut, mutta pistän korvan taa. Eikä meidän pieni ole enää ollenkaan niin pieni, vaan Iso (omien sanojensa mukaan).

    betty, lintua ajattelen kyllä useinkin. Ja virtuaaliseuran merkityksen huomaa varsinkin silloin kun ei jaksa kotisohvalta nousta.

    VastaaPoista