maanantai 15. helmikuuta 2010

Paperisotaa

Tämän päivän asialistalla oli sairauspäivärahahakemuksen jättäminen. Jonotin Kelan toimistossa tunnin verran vuoroani, mutta itse hakemuksen käyminen läpi virkailijan kanssa, papereiden kopiointi ja jättäminen käsittelyyn ei ottanut kuin parikymmentä minuuttia. Ja sitten vain odotellaan päätöstä arviolta kuukauden päivät. Sen aikaa täytyy hakea rahaa elämiseen sossusta. Ensimmäisen toimeentulotukipäätöksen sain tänään, rahat kilahtivat tilille jo viime viikon lopulla. Kaikki voidaan tietysti periä sairauspäivärahoista takaisin, mutta kun sairauslomani alkoi vasta tänään ja sen aluksi on yhdeksän arkipäivän omavastuuosuus (jonka ajan säännöllisessä työssä käyvälle maksaisi työnantaja), eipä minulle tältä kuulta vielä kovin montaa kymppiä sairauspäivärahoja tule. 

Huomenna alkaa sitten - toivottavasti - seuraava hoitokierros sillä, että käyn Meilahdessa verikokeissa aamusta. Iltapäivällä on vuorossa toinen lääkärin tapaaminen. Pitäkäähän peukkuja että veriarvot ovat kohdallaan eikä tämä sitkeässä oleva flunssa estä torstaille kaavailtua sytostaattitiputusta!

12 kommenttia:

  1. Peukut on ojossa :)
    Nuo paperihommelit on kylläs aika syvältä, kun on sairaana, mutta tehtävä on nekin, jos rahnaa meinaa saada.
    Tsemppiä huomiseen!

    VastaaPoista
  2. Peukut tukevasti pystyssä täälläkin!

    VastaaPoista
  3. Pistetään vielä varmuuden vuoksi kaksi varvasta peukkujen lisäksi.

    Aikalailla täyspäiväistä työtä näyttää olevan tuo asioiden hoitaminen. Eihän tuossa mitään töitä ehdi tehdäkään. TSemppiä!

    VastaaPoista
  4. Ja vaikka kuinka olisi akateeminen ihminen (tai tässä tapauksessa ehkä juuri siksi!), ei niistä termeistä ja Kelan säädösviidakosta meinaa millään saada tolkkua. Ihan terveenäkin ne lastenhoitoon liittyvät tuet ja säädökset oli aikamoista kelaamista...
    - Aku -

    VastaaPoista
  5. Terhi peukuttaa myös. Saapi nähdä montako omavastuupätkää on itsellekkin tulossa, jos sairaslomat kirjoitetaan pienissä pätkissä:/

    VastaaPoista
  6. Täälläkin on kuusi peukkuparia pystyssä!

    VastaaPoista
  7. Peukkuja pidetään! Myös sille sairaspäivärahahakemukselle. Että olisi kerralla oikein ja reilusti tehty päätös.

    VastaaPoista
  8. Pidän peukkuja!! Ja vinkkinä kelaa varten, jos ei ala kuuluun parin viikon päästä vastausta, niin soita ja kysy ystävällisesti että missä vaiheessa sun hakemus on. Itse olen soitellut sinne ja saanut sen aikaan että päätös tulee melkein seuraavana päivänä postissa.

    VastaaPoista
  9. Peukut on pystyssä! T. rk

    VastaaPoista
  10. No niin, nyt olet siellä kulkenut - jännityksellä odotamme miten meni. Minä käyn oman terveyskeskuksen verikokeissa tällä viikolla, ensi viikolla sitten tt-kuvissa ja sitä seuraavalla lääkärissä joten samoista ovista rampataan.

    Kelan papereiden täyttäminen on jotenkin aina yhtä raastavaa, siinä putoää jonnekin tyhmyysloukkuun, mitä ihmettä tämäkin tarkoittaa. Viimeksi en tehnyt minkäänlaista anomusta ja kuitenkin sain vastaanottaa päätöksen oikeudesta "erityisajoneuvon käyttöön" - siis minkä? vastaus löytyy blogistani!

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille teille peukutuksista, taisivat tehota koska verikokeet olivat ok ja seuraava hoito on suunnitelmien mukaan torstaina. :D

    Kertoilen pidemmälti seuraavassa viestissä...

    VastaaPoista
  12. Terhille vielä: pyydä lääkäriä kirjoittamaan suoralta kädeltä pidempi pätkä sairauslomaa niin ei tule noita rahattomia omavastuupäiviä turhaan. Ainakin oma lääkärini oli hyvin ymmärtäväinen hankalan tilanteeni suhteen ja kirjoitti siksi suoraan sairaslomaa koko suunnitellun sytohoidon ajan. Lisää epäilemättä tulee jatkossa.

    VastaaPoista