lauantai 6. helmikuuta 2010

Flunssa

Viime päivät ovat kuluneet nelivuotiaan kanssa flunssaa potiessa. Viime yönä pojalle kehittyi vielä kurkunpääntulehdus, jonka kanssa valvottiin useampaan otteeseen. Flunssat menevät meidän pojalla aina kurkkuun, joten näitä on koettu jo monta. Yöllä alkava yskä ja hinkuva hengitys ovat aika pelottavaa kuultavaa ensimmäisellä kerralla, mutta pystyasento ja viileä ilma auttavat onneksi nopeasti limaisuuteen ja turvotukseen. Nyt poika on jo parempi, mutta kotilevossa tämä viikonloppu vielä kuluu meiltä molemmilta, sillä itsekin olen ollut ihan kunnon räkätaudissa. Vaikea siis sanoa johtuvatko makuaistin puutteet ja yleinen vetämättömyys sytostaateista vai ihan vain nuhasta.

Flunssasta huolimatta meillä on käynyt kavereita kylässä. Torstaina sain suklaista toipumiskakkua ja eilen pinkkiä kuohuviiniä. Parasta on kuitenkin ollut hauska seura ja se että tulee puhuttua muistakin aiheista kuin terveydentilastani. Tekee hyvää, että syöpä ei ole koko ajan mielessä päällimmäisenä. Kun saa ajatukset irti sairaudesta, muistaa että elämässä on vielä paljon muitakin ulottuvuuksia.

3 kommenttia:

  1. Kiitos blogilinkistä, luinkin saman tien kaikki kirjoituksesi läpi kyynel silmäkulmassa. Ja olen täsmälleen samaa mieltä siitä että tervettä ruumista osaa arvostaa vasta sitten kun sairastuu vakavasti. Mäkään en ole koskaan erityisemmin pitänyt omasta kropastani, mutta vasta raskausmyrkytyksen myötä tajusin että se on sentään aikaisemmin toiminut ihan moitteettomasti, vaikka ei kansikuvamallia olekaan.

    Eilen oli tosiaan loistavan hauskaa, kiitos herkullisesta pastasta ja kuoharista, myös muille tädeille! Otetaan uusiksi!

    VastaaPoista
  2. Ihana että sinulle on ihmisiä jotka pitävät arjessa ja kaikessa kivassa kiinni. Ei se kaikki kiva sieltä minnekään häviä, mutta avuksi tarvitaan matkaopasta, että jaksaa taas nähdä elämää ympärillään.

    Suklainen toipumiskakku ja pinkki kuohuviini kuulostavat juuri siltä, mitä voisin näin lauantai-illan kunniaksi nauttia.. Nopeasti olet hoidosta toipunut, kun herkut maistuvat:) Leppoista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Sarianna, ehdottomasti otetaan uusiksi. Mennään vaikka sinne Flamingoon nyt kun mullekin menee vielä vanha uimapuku päälle.

    tiina, mukavaa kun käyt lukemassa ja kommentoimassa. Totta puhuen ei oikein mikään maistu miltään, ilmeisesti tämän flunssan ja sytojen yhteisvaikutukena maistan tällä hetkellä lähinnä perusmaut.

    VastaaPoista