keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Toisen kerran tomografiassa

Tänä aamuna jätin isomman ja pienemmän miehen nukkumaan ja lähdin jo varhain kohti Meilahtea, edes aamupalaa syömättä, koska ennen tietokonetomografiaa ei kahteen tuntiin saa syödä mitään ja venytin mieluummin yöunia.

Meilahdessa ei varjoainetta tarjoiltu mehun kera vaan ihan vain veteen sekoitettuna. Ei se hyvältä maistu, hiukan kitkerältä, mutta kyllä sen juomaan pystyi. Tosin 4 dl vettä tyhjään mahaan teki vähän epämiellyttävän olon. Tomografiaan pääsin kutakuinkin ajallaan. Erona Kirralla suoritettuun kuvaukseen Meikussa pyydettiin sonnustautumaan sairaalakaapuun. Konekin oli vähän eri näköinen.

Kun kanyylin pistäminen tuli ajankohtaiseksi, esittelin nuorelle hoitajalle rei'itettyjä suoniani ja kerroin kuinka viimeksi kämmenselän ohut suoni ratkesi varjoaineen paineesta. Hoitaja haki paikalle toisen, virkavuosiltaan reippaasti vanhemman, joka ei mustelmaisia kyynärtaipeitani hätkähtänyt vaan onnistui löytämään minusta vielä ehjän suonen ranteen sisäpuolelta ja lupasi että varjoaine laitetaan hitaasti, jotta suoni pysyy ehjänä. Ja näin myös tapahtui. En ymmärrä näin jälkeenpäin miksi Kirralla eivät tehneet samaa, kun oli epäilyksiä siitä kestävätkö ohuet suonet varjoaineen painetta. Taidankin jatkossa pyytää päästä syöpiksen omiin tomografioihin. Siellä ollaan varmaan tottuneempia sytostaattipotilaiden herkästi ratkeileviin verisuoniin.

Onneksi kahvila oli auki kun tomografiasta pääsin ja sain sieltä aamupalaa, kahvia, sämpylän ja mehua jonka vasta alettuani sitä jo juoda huomasin olevan jotakin monivitaminoitua versiota. No, yksi pieni mehu tuskin vielä maailmaa kaataa. Tulin kotiin Tiimarin kautta, koska lupasin nelivuotiaalle että askartelemme virpomavitsoja.

Lopun päivää 'äiti on levännyt'. Kotiin päästyäni latasin pyykkikoneen, järjestelin keittiötä remontin ja aviomiehen poikamieselämän jäljiltä, tyhjensin ja täytin tiskikoneen, laitoin itselleni ruokaa ja söin, ripustin pyykit ja täytin toisen koneellisen. Onneksi appi lupasi käydä hakemassa pojan päivähoidosta ja tuoda kotiin. En tunne olevani kovin hyvissä voimissa ja kävelyt bussipysäkille ja takaisin uuvuttavat. Varsinaisen siivouksen imurointeineen ajattelinkin jättää suosiolla huomiseen. Sitä ennen on kuitenkin aamulla vuorossa ultraäänitutkimus.

9 kommenttia:

  1. Lepo!? Sun "leposi" kuulostaa mun "rehkimiseltäni"...

    VastaaPoista
  2. TÄNÄÄN TULEE KLO 22.00 OHJELMA SYÖVÄSTÄ; Inkeri Elomaa, Voimala ... mun isä ilmoitti tv 1:stä

    katellaan ; )

    pirtsikka

    VastaaPoista
  3. Terhi, sen takia siinä olikin lainausmerkit. Nyt illemmalla olen kyllä ottanut rauhallisemmin, paitsi että urhoollisesti askartelin pojan kanssa virpomavitsoja.

    Pirtsikka, kiitos vinkistä. Katellaan jos ollaan vielä hereillä... ;)

    VastaaPoista
  4. Huh huh, mikä työmäärä... tuli ihan hiki jo lukiessa : ) Virpomisvitsojen teko kuulostaa kivalta, meillä on jo ohi tuo aika. Sen sijaan muutaman päivän pöydällä on odotellut rairuohopussi. Saisinpa tuollaisen energiapuuskan kuin sinäkin ja edes kylväisin ne siemenet !
    Hyviä unia omassa kotona !

    Pirtsikan mainitsemaa ohjelmaa odotellessa (tai tallennusta)

    VastaaPoista
  5. En ole muutamaan päivää kerinnyt lukeen mitä sulle kuuluu ja sinä aikana on tosiaan tapahtunut vaikka mitä. Mutta olen iloinen että sairaala vierailu jäi lyhyeen ja olet jaksanut jo kotona "lepäillä". Nyt vain toivotaan hyviä uutisia lääkäriltä.

    -jaana

    VastaaPoista
  6. Tulin tuomaan halin. Kuljen mukana ja käyn päivittäin lukemassa blogisi. Suhtautumisesi tähän kaikkeen on ihailtavaa, vaikkei varmastikaan helppoa. Olet ajatuksissani. -Siukku-

    VastaaPoista
  7. betty, kylvämättä on pääsiäisruohot täälläkin, mahtaako olla edes multaa. Katsoitko Voimalan? Minä katsoin alun mutta jotenkin siitä tuli niin ahdistava olo että täytyi jättää kesken.

    jaana, kiitos, ultrasta jo hyviä uutisia tulikin, toivottavasti lääkärini tiistaina jatkaa samalla linjalla. :)

    Siukku, kiitos kun kuljet mukana.

    VastaaPoista
  8. Meillä "pääsiäisohrat" itää jo :) Käytän niiden alla turvetta. Kunpa nyt vaan muistaisi pitää ne kosteina että olisi vielä pääsiäisenäkin katseltavaa..

    VastaaPoista
  9. Terhi, kävin tonkimassa parveketta (talvisin yhtä kuin romunsäilytyspaikka) ja löytyi sieltä multapussi. Ehkä meilläkin ohrat on ainakin oraalla pääsiäisenä. :D

    VastaaPoista