torstai 25. maaliskuuta 2010

Hyviä uutisia ultraäänestä

Otsikkohan sen jo kertookin. Soliskuopan imusolmukemetastaasit ovat sulaneet eli hävinneet olemattomiin. Itse primäärikasvainkin on hiukkasen pienentynyt edellisestä ultrauksesta (ensimmäisen doketakselin jälkeen). Onhan tuolla pirulaisella vieläkin kokoa, suurin halkaisija n. 4 cm, mutta kasvaimessa ei enää ole myöskään verenkiertoa, eli se ei saa ravintoa. Voin melkein kuulla syöpäsolujen kuolinparkaisut, eikä minun käy niitä sääliksi niin yhtään. Siitäs saavat, oikein niille! Kainalossa metari vielä olla möllöttää, ja kylkiluiden välistä ei mielestäni edes mitattu - höh, olisi pitänyt älytä kysyä sen perään. Mutta olin niin onnesta soikeana näistä hyvistä uutisista että siinä unohtuivat niin ePäpesäkkeet kuin etäpesäkkeetkin.

Kotimatkalla bussissa vuoroin hymyilin kuin hangon keksi, vuoroin olin itkun partaalla silkasta helpotuksesta. Kotiin tulin lähikaupan kautta ja aion juhlistaa tapausta leivoksella päiväkahvini kanssa.

Juuri eilen illalla pohdin, että minuun alkaa iskea jonkinlainen taisteluväsymys nyt kolmisen kuukautta syövän kanssa elettyäni. Epävarmuus hoitojen tehosta ja huono kunto - olen fyysisesti aivan romuna CEFin jäljiltä eikä sairaalareissu ainakaan kohentanut tilannetta - ovat varmasti kaikki osaltaan olleet vaikuttamassa siihen, että viime aikoina reipasta ja positiivista mieltä on ollut vaikeampi löytää. Näistä uutisista sain kuitenkin uutta puhtia taisteluun!
 
Voi olla että nyt loppuviikkoon en paljoa ehdi blogiin kirjoitella, koska saamme tänään harvinaisen ja kaivatun vieraan, ystäväni M:n. Aurinkoista loppuviikkoa ja kauniita maisemia kaikille lukijoilleni ja tukijoilleni!

17 kommenttia:

  1. Hieno homma! Nyt vain pirtealla mielella kohti kevatta, kylla se loppukin kasvain viela tajuaa luovuttaa :)

    VastaaPoista
  2. Hip hap huu, ensi kuun jälkeen on toukokuu ja sitten on kesä! Mahtavia uutisia ja oikein iloista mieltä, Kitsune!
    -Riitta

    VastaaPoista
  3. Mahtavia uutisia, olet leivoksesi ansainnut! Pirulainen kuihtukoon olemattomiin, sääliä ei tunneta, armoa ei anneta.

    Ai niin, ja terveisiä M:lle ;-)

    VastaaPoista
  4. Todella mahtavia uutisia! Minäkin ostan iltakahvilleni leivoksen ja juon vielä liköörit päälle :-)

    Terveiset M:lle ja hyvää pitkää viikonloppua teille kaikille!

    VastaaPoista
  5. "Siitäs saavat, oikein niille!" - Justiinsa ja jetsulleen!! Minäpä aloittelin iltapäiväkahvit kiskomalla melkein yksinäni pakastetuulihattu-laatikollisen - ja ei ole edes mitään erityistä juhlittavaa just nyt ;)

    Hyvä, että sait uutta puhtia taisteluun!

    VastaaPoista
  6. Jesss! Vielä ne lähtee loputkin. Loistavaa!

    VastaaPoista
  7. Jippppiiiiii! Senkin pirulainen, saat kyytiä niin, että tuntuu!!!
    Onnittelut hyvistä kuvista :) Muksaa viikonloppua

    VastaaPoista
  8. Vau, hienoa ! Hyvää viikonloppua ja ihania hetkiä ystäväsi kanssa, nautitaan elämästä !

    VastaaPoista
  9. Kiva juttu. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. Hieno juttu, että tuo kurja sytohoito ei ole turhaan kärsitty- teho on toteen näytetty!

    Kokemuksesta kerron, että kannattaa yrittää ulkoilla mahdollisimman paljon sytohoitojen välissä, se auttaa palautumaan hoidoista. Aluksi vain edes seisoskelemaan pihalle hetkeksi ja siitä kunnon kohentuessa pidempää lenkkiä. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  11. JE KITSUNE - hieno homma !!! Juhlan paikka - leivos oivallinen ; )
    Meikkä ollut vähän alamaissa eilisen lekurikäynnin jälkeen. Sattui sitten MR BEANIN tyyliin meikän lääkäri olevan lomalle ja sijainen paikalla. Odotin tapaamiselta aivan erilaista. No, tuli sekin sitten taas koettua.
    Aloitetaan hoidot ensi viikolla - doketakselia niinkuin "liukuhihnalta". Ei mitään vastattu, kun kysyin, että mietitäänkö potilaat yksittäisinä tapauksina. Sanottiin, että meillä on kyllä hoito-ohje ja heilutettiin paperia nenäni edessä. Kun yritin kysyä niistä perkuleen sappikivistä, niin siihen, että 4 kk:n päästä kerkiät niitä hoitamaan, kun on tämä sytohoito ohi.
    Puistattaa tuollainen asenne. Kuiteski noi myrkyt tekee työtään kehossa ja haittaa muitakin soluja kuin susisoluja. Voi räkä !
    Ymmärrän toki, että on parempi tietty hoitaa se susi ensin pois päiväjärjestyksestä, mutta PELKO takapuolessa meikällä. HUI sentään.
    Sytoihin mennään ja pitääpi lukea Kitsunen ja Kitsunen blogikavereiden neuvoja, mitä sivuoireisiin kantsii apotekista hankkia.
    HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE
    liigan jäsen pirtsikka

    VastaaPoista
  12. Kiitos kaikille teille siitä että olette iloinneet hyvistä uutisista kanssani. :)

    Tänään kävimme ostamassa villalankoja ja designmuseossa tutkailemassa modernismia. Jaksoin yllättävän hyvin, vaikka tämä on oikeastaan ensimmäinen päivä sairaalasta päästyäni kun olen ollut liikkeellä aivan tavalliseen tapaan.

    VastaaPoista
  13. Tilu, seuraava hoito häämöttää jo ihan kulman takana mutta yritän nyt saada hieman liikutuksikin ennen sitä kun pienet kävelymatkat eivät enää saa sydäntä halkeamaisilleen.

    Pirtsikka, sappikivet on kyllä kurja vaiva, äidilläni on ollut (ja isoäidilläni ja tädilläni joten minäkin ne varmaan "saan" jos tarpeeksi kauan elän). Mutta jos ne eivät ole pahana, lääkäri varmaan pitää syöpää tärkeämpänä hoidettavana. Leikkauksista toipuminen kun vie aikansa eikä niitä mielellään ajoiteta sytojen kanssa samaan aikaan jos suinkin välttää voidaan koska sytot hidastavat paranemista ja lisäävät infektioriskiä huimasti. Mutta ikävää että kohtasit tuollaisen lääkärin joka vetäytyy hoito-ohjeiden taakse eikä kerro miksi asiat tehdään niin kuin tehdään. :( Tajuan että itselleni on tainnut osua aika helmi ja onnea kun olen saanut pitää saman lääkärin ja käsittääkseni saan jatkossakin.

    VastaaPoista
  14. KIITOS KITSUNE terveisistä SYDÄMEN POHJASTA !
    Ihanaa, että sulle tuli mukava viikonloppu. Meiän liigalaiset oikeestaan tarvitsee "sivuoireiksi" mukavia viikonloppuja ja kaiketi muutama mukava arvkipäiväkin menis "lisäoireina".
    Joo - tää on tätä ja kyllä tää tästä ja en mä pärjäis ilman teitä ja täältä tullaan-terveisin
    pirtsikka

    VastaaPoista
  15. Luin ihanaiset uutisesi tuoreeltaan, mutta näköjään olen unohtanut laittaa puumerkkini tänne! Onnea vielä! Virvon varvon!

    VastaaPoista
  16. Hienoa, että kasvaimet ovat kutistuneet :-) Zemppiä sytostaattihoitoihin! Isa

    VastaaPoista