maanantai 28. kesäkuuta 2010

"Punktiossa"

Aamulla turvotus oli lähes kokonaan hävinnyt, sulanut pois yön aikana. No, sehän ei minua lannistanut. Kun kerran oli punktion takia herätty puoli seitsemältä, niin sinne myös mentiin, vaikka arvelinkin että toimenpidettä minulle ei ehkä tehdä. Ajattelin että jos ei muuta, saavat ainakin haavateipit poistaa ja tarkistaa tilanteen.

Odotusaika osastolla oli lyhyt, ehdin juuri aloittaa uuden sytomyssyn virkkaamisen, kun minut jo tultiinkin kutsumaan sisään. Selitin tilanteen, no, otetaanpa paita pois ja katsotaan. Juu, ei tälle ole tarvetta tehdä mitään mutta otetaan nyt ne teipit pois. Älä rouva hyvä jännitä noin paljon, ei se satu. Kas noin (ei tosiaankaan tuntunut missään). Ja taas ihailtiin siistiä haavaa ja hyvää paranemista. Hiukan haava veresti, joten sain siihen lapun päälle ja kehotuksen ottaa sen kotona pois ja ilmakylvetellä haava-aluetta. Haavan alla on myös kiristävää ja kuivan näköistä ihoa, jota sain kehotuksen rasvata.

Naistenklinikalta tullessa poimimme maakunnasta tulleen ystävän kyytiin. Mies toi meidät kotiin ja lähti töihinsä. Onneksi ollaan vanhoja ystäviä ja nähty kaikenlaista, mutta en minä nyt sentään ihan yläosattomissa alkanut esiintyä. Siispä liivit pois ja väljä T-paita päälle. Päivä vierähti mukavasti jutellessa, eivätkä puheenaiheet päässeet loppumaan, huumoria unohtamatta. Siinä sivussa käytiin kaupassa, tyhjennettiin tiskikone, syötiin lounasta, käytiin kävelyllä ja juotiin kahvit. Kaupassa ja kävelyllä käymistä varten puin kuitenkin Fylli-tädin ja liivit, sekä ulkonäkö- että mukavuussyistä. Hiukan haava tihkui ja kävelyn jälkeen Fylli piti käyttää pikaisella pesulla, mutta se kuivahti nopeasti parvekkeella lämpimässä auringonpaisteessa. Turvotus tuntuu tänään pysyneen paremmin kurissa, auttaisikohan se liivittömyys nesteitä virtaamaan?  

Nyt on ystävä viety jo junalle ja matkalla takaisin kotiinsa. Loppuviikolle pitäisi vielä keksiä puuhaa. Torstaina on fysioterapeutin aika, mutta muuten kalenterissa näyttää vielä tyhjältä. Kauniita ilmoja on luvassa, joten neljän seinän sisällä on tylsää nyhjätä. Ehdotuksia vastaanotetaan! 

6 kommenttia:

 1. Kyllä hyvien ystävien tapaaminen ja kunnon turinatuokiot on ehtaa terapiaa. Sitä on paremmalla mielellä monta päivää. Todettu on.

  VastaaPoista
 2. No et ainakaan neljän seinän sisälle jää nyhjäämään; ylös, ulos ja lenkille! Näyttelyt, leffat, kirjastot?
  Tuntuipa hyvälle lukea onnistuneesta päivästäsi, sellaisia lisää!

  VastaaPoista
 3. Tilu, oli tosiaan mukava päivä eilen. Mulla ei tosin tunnu olevan kovin pitkävaikutteista tuo terapia, tänään on taas mieli maassa.

  rk, mieluummin sitä olisi ulkona kun on näin kaunis ilma ja säästäisi sisäpuuhat huonoille säille... Vähän mietin lähteä ulkoiluttamaan kameraa, mutta tuntuu että nämä lähinurkat on jo tullut koluttua viime päivinä.

  VastaaPoista
 4. Suomenlinna? Tori? Tuotoksia kameran ulkoilutuksesta tässä jo odotan. Lähinurkat koluttu, mutta entä uusi näkökulma niihin, vaikka hm. - sinistä, läpikuultavaa, paksua, makro/mikro, arkeologista, historiallista, modernia...
  Unohda sisähommat tämmöisena päivänä. Nimin. "sisällä, töissä ja ihan vähän katkerana"!

  VastaaPoista
 5. :) Kivalle kuulosti eilinen.

  Puistot? Kai sielläkin päin on puistoja, joissa et ole käynyt? Bussilla tms. jonnekin päin ja ja ja - puistoon? Jos vointia riittää.

  Oih, kohta alkaa mullakin loma, pääsee itsekin ulos. Mitähän vanhempani sanoisivat, jos tietäisivät, että olen NÄIN kypsä tähän "siistiin sisähommaan". Sitä kun aikanaan mulle haaveilivat (omien vähemmän siistien sisähommien / ulkotöiden sijaan)

  VastaaPoista
 6. rk, kävinkin kameran kanssa kävelyllä mutta en ole oikein tyytyväinen lopputuloksiin. Lopun päivää vietin enimmäkseen parvekkeella istuskellen.

  Kiara, onhan täällä puistoja... bussilla liikkumista en ole vielä kokeillut leikkauksen jälkeen, huomenna olisi tarkoitus.

  Kiva että pääset pian lomalle. :)

  VastaaPoista