perjantai 30. heinäkuuta 2010

Myssyt maailmalle

Kävimme tänään pojan kanssa viemässä virkkaamani sytomyssyt Tikataan keräykseen - viimeisenä mahdollisena päivänä, kuinkas muuten. Toivottavasti ne löytävät aikanaan jokainen oman päänsä ja ilahduttavat uusia omistajiaan. Jos lukijani nyt huomasit että alkuvuoden myssykeräys meni sivu suun, lohdutukseksi voin mainostaa että ainakin HUSin alueella keräys jatkuu syksyllä.

Samalla autoilin ensimmäistä kertaa Helsingissä viimetalvisen kortisonihuuruisen peräänajoni jälkeen. Hiukkasen taisi jännittää, mutta onneksi melkein puolen vuoden ajotauko ei tuntunut mitenkään auton käsittelyssä. Se sen sijaan tuntui, että vasen käsi ei ole ennallaan, alkoi mokoma väsyä jo lyhyillä ajomatkoilla.

Lääkärin nivelkipuihini määräämät buranat sain eilen haetuksi ja muutaman olen nyt napannut, mutta en ole ainakaan vielä huomannut että niistä olisi juurikaan apua. Pikemminkin tänään liikkuminen on ollut tavallistakin kankeampaa (tai ainakin on tuntunut siltä, kun olen oloani oikein erikseen tarkkaillut) ja varsinkin polvia on särkenyt niin että portaiden laskeutuminen on työlästä. Taisin saada synttärilahjaksi sen 75-vuotiaan kropankin.

Neljäs sädehoito tänään meni jo kuin vanhalla rutiinilla. Tällä kertaa ei tarvinnut odotella lainkaan vaan pääsin hoitoon heti. Hoidon jälkeen iho näytästi hiukan punoittavan. Toisenkin sivuvaikutuksen olen ollut huomaavinani, nimittäin vasen käsivarsi tuntuu kiristävän taas pahemmin, ja myös kainalon puolella on kova, kireä alue. Saa nähdä mitä fysioterapeutti siitä sanoo ensi tiistaina.

Tiina kun mainitsi sädehoidoista mukavia jutelleet hoitajat, täytyy todeta että OYSissa on se asia paremmin. Täällä hoitoajat on buukattu kaksin- tai kolminkertaisesti eivätkä sädehoitajat jouda normaalikäynnillä paljon juttelemaan. Lihapala vain koneeseen ja kone käyntiin. Toivottivat kuitenkin lähtiessäni hyvää viikonloppua. Ja sitä toivotan minäkin teille kaikille! 

6 kommenttia:

  1. Ai niin, naama on muuten niin näpyillä että olen alkanut elätellä toiveita että hormonitoiminta olisi tokenemassa. Vaikka mitään muita merkkejä siihen suuntaan ei ole, että ehkä se on vain aurinko joka saa ihon kukkimaan.

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, että olet löytänyt sisäisen virkkaajasi.
    Ota Bepanthenit päivittäiseen käyttöön heti, jos iho nyt jo punottaa. Se ei lupaa hyvää ihon kestämiselle jatkossa.
    Valitsin itse sädiksellä käyntien ajaksi puhumattomuuden, en jaksanut silloin vielä lörpötellä hoitajien enkä muiden potilaiden kanssa. Käynnit olivatkin sitten nopeita, ammattimaisia, melko hyvin aikataulussa, joskus jopa etuajassa ja niinkuin sanoit "liha laudalle, kone käyntiin ja seuraava potilas" -tyylisiä. Näin halusinkin. Hoitajat olivat kyllä ystävällisiä ja yrittivät jutella, mutta antoivat olla kun huomasivat, että tämä potilas ei ollut tullut jutustelemaan!
    Ikävältä kuulostaa tuo kainalokireyden lisääntyminen. Eikö sitä fysioterapiaa saisi useammin kuin kerran viikossa? Hyödyttäisikö edes? Kotijumppaa varmaan osaat entisillä ohjeilla, eikä tarvitse enää rajoittaa haavankaan takia.
    Voi, voi. Hesassa taas. Varpaat kuiviksi ja maanantaina töihin. Sen pituinen se loma.
    Hyvää viikonloppua!
    P.s. Peukut vaihdevuosien loppumiselle.

    VastaaPoista
  3. Hoitosi etenee vauhdilla ! Ja tosiaan tuo jakso menee kokonaankin niin nopeasti, kun siellä käy päivittäin, ihan kuin töissä kävisi. Voin hyvin yhtyä edellisiin kommentteihin tuolla aikaisemmin: jäähyväisiä vain syövälle.

    Ja HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ ! Ja monia hyviä syntymäpäiviä !

    VastaaPoista
  4. rk, kiitos vinkistä, täytyypä ryhtyä rasvaamaan. Onneksi iho saa nyt pari päivää rauhoitusaikaa.
    Kun näen fysioterapeutin tiistaina täytyy kysyä tuosta lisääntyneestä kiristyksestä ja mitä sille voisi tehdä.
    Tervetuloa takaisin kaupunkiin. Toivottavasti loma hoiti tehtävänsä ja virkisti kehoa ja mieltä.

    betty, syöpää ei kyllä jää ikävä, mutta hiukan eksyksissä tunnen tällä hetkellä olevani.
    Kiitos onnitteluista, virallinen päivä on vasta ensi tiistaina. Taitaa kyllä jäädä juhlat järjestämättä.

    VastaaPoista
  5. Lihapala koneeseen ja kone käyntiin - hauskasti sanottu ; ) "Kaukana" edessä vielä - 2 viikkoa "lomaa" ja sitten vasta suunnittelu.
    Kaiketi tää kankeus vaan johtuu noista sytoista - ei se myrkky niin äkkiä meidän kropastamme häviä, jos se chemobrain-hommakin kestää about 2 vuotta. Olis kyllä hyvä, kun tietäis, mitä vois tolle jäykkyydelle ja nivelille tehdä. En ihan usko Aira Samulinin hainrustojuttuihin, mutta kalaa olen kyllä syönyt normaalia enemmän.
    pirtsikka

    VastaaPoista
  6. pirtsikka, burana ei kokemuksen mukaan ainakaan auta kankeuteen vaikka kipuja ehkä vähentääkin. Polvet varsinkin ovat tosi kipeät.

    VastaaPoista