maanantai 5. maaliskuuta 2012

Puoli vuotta lisää terveyttä

Anteeksi etten ole ehtinyt aikaisemmin päivittää tänne hyviä uutisia. Kontrolleissa oli siis kaikki edelleen kunnossa, ei mitään huolestuttavaa sen enempää labroissa kuin tomografiassakaan.

Kysyin onkologilta tomografian jälkeen saamistani oireista, ja hän totesi, että ne viittaavat allergisoitumiseen suonensisäisesti käytettävälle jodivarjoaineelle. Asia pitää ottaa puheeksi seuraavalla kerralla kun menen tomografiaan. Korjausleikkauksestakin kysyin, mutta selvisi että sitä saan vielä odottaa. Vasta aikaisintaan kolmivuotistarkastuksen yhteydessä - siis syksyllä 2013 - minulla on toivoa saada lähetettä plastiikkakirurgin konsultaatioon. Tämä on kuulemma käytäntö aina, jos kainalosta on löytynyt imusolmukemetastaaseja. (Ja minullahan niitä oli vähän muuallakin.)

Seuraavan kerran käyn kontrolleissa taas puolen vuoden kuluttua, päivämäärätkin on jo buukattu kalenteriin syyskuulle. Näillä näkymin siirryn sen jälkeen normaaliin vuoden kontrolliväliin ja tomografiat lopetetaan. Suomeksi sanottuna: ensi syksynä, kun hoitojen päättymisestä tulee kaksi vuotta, katsotaan uusiutumisriskin pienentyneen niin että voidaan siirtyä normaaliin seurantaan. Se kuulostaa ihan mukavalta.

12 kommenttia:

 1. Hip-hip-huraa! Tuuletukset puhtaille tuloksille.
  Pääsin taas vaihteeksi kommentoimaankin. koneeni säännöstelee netissä roikkumistani eikä avaa aina kommentteja joskus se ei suostu avaamaan blogejakaan.

  VastaaPoista
 2. Onnea satatuhatta kiloa ! Hymyilyttää ihan miten suhteellisia asiat ovat: meikäläiset osaavat iloita "normiväestölle" ei-niin-iloisesta termistä: normaali seuranta ! Onnea sillekin !

  VastaaPoista
 3. hienot uutiset:) ...paitsi tietty toi allergisoituminen, mutta isot uutiset kuitenkin voittaa nuo vähän pienemmät harmit. samoissa tunnelmissa itsekkin toivottavasti reilun kuukauden päästä:)..mutta aina sen verran epäuskoinen, että tässä kohden pitää koputtaa puuta;)

  VastaaPoista
 4. Hienolta kuullostaa! Seuranta välien pidentyminen on hyvä merkki!
  Mä en tiennytkään, että jos on kainalometarit joutuu odottamaan rekonstruktiota pidempään.

  VastaaPoista
 5. :) Kivoja uutisia täällä!! \o/

  VastaaPoista
 6. Hieno juttu Kitsu, todella mukavalta kuulostaa ja onnittelut hyvistä tuloksista! Toivotan kovasti uskoa syövästä selviytymiseen ja vähittäistä paluuta lähelle elämää ennen syöpää! Onnea myös uusiin koitoksiin toisissa yhteyksissä! :)

  VastaaPoista
 7. Hyviä on uutiset :) No, ei tietenkään allergisoituminen eikä se, että sitä lähetettä plastiikkakirurgin konsultaatioon saa vielä odottaa ainakin pitkästi toista vuotta. Ja tuo selvitti mullekin sitten sen, että tyydyn soittelemaan vaan Tamofenreseptin perään - turha kysellä uudesta tissistä.. Ellei sitten voisi jo saada uutta silikonikimpaletta liivin täytteeksi - kun sitä saa näemmä käyttää vielä pari vuotta. Mutta pääasiahan on se, että voimme pitää itseämme syövättöminä :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos onniteluista kaikille.

  Ade, joo, olin myös luullut että kahden vuoden jälkeen olisi jo saumaa korjausleikkaukseen, mutta eipä ollut. No, omaa kieltäänhän sekin kertoo uusiutumisriskeistä. Eli jos kolmannestakin vuodesta selviää, näyttää tulevaisuus jo merkittävästi valoisammalta?

  rk, kiitos toivotuksista, vihdoin ollaan tosiaan niin pikällä. Sen kaikenhan piti tapahtua jo pari vuotta sitten, mutta tuli sitten siihen väliin muunlaista ohjelmaa. Olen kyllä miettinyt miten selitän vuoden 2010 CV:ssä, kun siinä ei ole mitään. Ei töitä, ei apurahoja, ei edes lasta.

  Terhi, ymmärsin että tässä ollaan oikeutettuja uuteen silikonikimpaleeseen vuosittain, joten ei muuta kun kyselemään vain. Itse ajattelin kysellä vähän isompaa kimpaletta, jos se auttaisi noihin hartianseudun ongelmiin. Tosin sitten joutuu vissiin uusimaan kaikki liivit, kallis paukku. :/

  VastaaPoista
 9. Se tuntuu vähän hämmentävältä, että mulla ei ole enää yhteyksiä Syöpikselle - mutta kuulun kuitenkin tuohon ryhmään jonka kainalosta on löytynyt useampiakin imusolmukemetastaaseja. Pitääpä soitella neuvontanumeroon siitä maksusitoumuksesta ja ainahan sitä voi kysellä korjausleikkauksestakin.. Siitä kimpaleesta sain silloin sellasta tietoa, että näillä pitäisi kyllä pari vuotta pärjätä, mutta rikkoutuneen tilalle voi kysellä uutta aikaisemminkin.

  VastaaPoista
 10. Terhi, nyt kun sanoit, niin kannattaa tosiaan kysyä, koska enpäs olekaan varma saatko uuden proteesin syöpiksen kautta vai jostain muualta (mistä?). (Käytkö siis seurannassakin jossain muualla kuin syöpiksellä..?)

  Mun papereissa nimittäin luki, tosin tukihihan kohdalla "koska potilaalla on metastoitunut rintasyöpä, hän saa apuvälineet syöpäklinikan kautta". Se muu vaihtoehto olisi sitten "perusterveydenhuolto".

  Ja tuossa lauseessa tuleekin myös se selitys miksi mulla edelleen on ne läheiset yhteydet Syöpikselle... eli ei ne kainalo-, vaan ne muut metarit (vaikka hoidettuja ovatkin).

  VastaaPoista
 11. Mitä?! Eikö sulla Terhi ole kontrolleja Syöpiksellä enää? Luulin että seuranta jatkuu kaikilla 5 vuotta.

  VastaaPoista
 12. Sorry, on mulla se mammo vuosittain. Huono päivä.. Mutta ilmeisesti se on se perusterveydenhuolto mun kohdalla, niinkuin Tamofeninkin kanssa. Toivottavasti muistan kysyä kun lääkäri soittaa.

  Ja toivottavasti en tarvitsekkaan enää yhteyksiä sinne Syöpikselle...

  VastaaPoista