keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Valoa

Sain poskiontelontulehduksen alkuoireet katoamaan täksi aamuksi, ja köröttelin aurinkoisessa aamuruuhkassa Meilahteen verikokeisiin. Ehkäpä vika oli eilen vain tukkoisissa rööreissä, koska lääkäri juuri soitti verikokeiden tulosten olevan ok. Huominen hoito siis toteutuu, kiitos taas kaikille peukkuja pitäneille! :) Piipahdin apteekkiin ostamaan Neulastan. Arvoin ostanko myös tujummat pahoinvointilääkkeet saman tien, mutta sitten - ehkä uhkarohkeasti - jätin ne vielä apteekkiin.

Patti on aikansa vihoiteltuaan rauhoittunut. Turvotus ja arkuus on poissa. En kuitenkaan tuudittaudu väärään turvallisuuden tunteeseen. Siellä se pirulainen entistä isompana vain lepäilee kooten itseään seuraavaan voimannäyttöön. Toivottavasti huominen CEF pistää sen polvilleen. Tosin uskoisin, että lopulta leikataan pieneni tuo patti tai ei, jos imusolmukkeiden metarit saadaan kuriin.

Tämän hoidon jälkeen ovatkin vuorossa puolivälitestit, joista nähdään kuinka tähänastinen hoito on vaikuttanut. Tällä hetkellähän viimeiset sytostaatit häämöttävät toukokuun puolivälissä, ja niiden jälkeen testit uusitaan. Jos tilanne on toivottu eli metarit on saatu pienenemään tai jopa häviämään, on sen jälkeen vuorossa leikkaus. Saa nähdä kuinka käy. Oma arvaukseni on kuitenkin tässä vaiheessa että sytostaatteja jatketaan vielä, kun tuo doketakseli ei nyt purrut toivotulla tavalla. 

Aurinko paistaa, lumipenkat alkavat sulaa ja kaduille muodostuu jo lammikoita sulamisvedestä. Kevät tulee tänäkin vuonna. Sitä ennen täytyy vain jaksaa tämä ajanjakso, joka mielestäni on marraskuun jälkeen vuoden ikävimpiä, kun sää vaihtelee auringonpaisteesta purevan tuulen saattelemaan räntäsateeseen ja kaduilla saa kahlata nilkkojaan myöten loskassa. Vaikka aurinkoa on pimeän talven aikana kaivannut, varhaisen kevään valo on myös armoton: se paljastaa pölyn ja likaiset ikkunat. Samalla tavoin kevätaurinko tuntuu tuovan terävämmin esiin myös oman sairauden, väsymyksen ja huvenneet voimat.

10 kommenttia:

  1. Hyvä, että huominen hoito toteutuu ja olokin on jo parempi :) Soittele tai tekstaile, jos aikataulumme vaikka menisivät yksiin ja voitaisiin nähdä.

    VastaaPoista
  2. Onnea matkaan huomiselle! Samoin minulle voi huomenna soitella tai tekstailla, jos tulee äkillinen seuran- tai avuntarve esim. Meilahti-visiitin aikana, olen kuitenkin siinä melkein naapurissa :-)

    VastaaPoista
  3. Terhi, treffataan, mutta ei sitten sitä kahvia. ;)

    Kissaemo, toivottavasti selviän ihan julkisilla kotiin ilman saattajaa, mutta pidetään tarjous mielessä jos alkaa tuntua huonolta. :)

    VastaaPoista
  4. Hienoa että hoito toteutuu, oma jännityksensä on kyllä aina tässä kohtaa. Suosittelisin muuten Kissaemon tavoin sarvikuono-kannua, jos poskionteloista on vaivaa. Itselläkin nyt taas aktiivikäytössä. Röörien huuhtelun jälkeen on paljon mukavampi olo, kun ilma taas kulkee. Kannattaa kokeilla, halpa ja hyvä keino !

    Aurinko on kyllä katala pölyn paljastaja, mutta ikkunat pysyy paikallaan pölyisinäkin, sinun päätehtäväsi on kerätä voimia sairauden nujertamiseen ! Onnea huomiselle !

    VastaaPoista
  5. Betty, totta on, pölykoirat ja likaiset ikkunat eivät mihinkään karkaa. Olen pohdiskellut saisimmeko jostain lainattua/varastettua/huijattua rahaa ikkunoiden pesettämiseen myöhemmin keväällä. Suursiivouskin olisi kiva... ja jonkun pitäisi vahata keittiön lattia. :D

    VastaaPoista
  6. Onnea ekaan CEFiin! Toivottavasti patti pienenee ja sivuvaikutukset jäävät vähäisiksi. Olin tänään nuorten tapaamisessa Kampissa. Aattelin, että ehkä saattaisit tulla myös :)

    Kevätterkkuja Riitta

    VastaaPoista
  7. Peukkuja ja tsemppiä huomiselle! Me jännätään sitten siellä naapurissa Lastenklinikalla...

    VastaaPoista
  8. Riitta, soudin ja huopasin sen tapaamisen suhteen mutta en sitten jaksanut, ja lapsenhoitoakin olisi ollut hankala järjestää kun nämä keskiviikot sattuvat olemaan miehen harrastusilta.

    Sarianna, kiitos ja sujukoon kaikki hyvin siellä naapurissa.

    VastaaPoista
  9. Jaksamista kevätauringon armottomuudessa. Jospa se kuitenkin vähän lämmittäisi mieltä ja kroppaa. Värittää ainakin talvella kalvenneet ihot ja lienee pieninä annoksina jopa terveellistä!
    Olen kohtalotoverisi rintasyövän suhteen, seuraan blogiasi aktiivisesti ja olet lämpimästi ajatuksissa, vaikka harvemmin kommentoin.

    VastaaPoista
  10. rk, kiitos. Nyt täytyy kyllä kevätauringon kanssa olla varovainen, koska CEFit herkistävät ihon. Suojakertoimia käyttöön siis pidemmille ulkoiluille...

    Olen muuten käynyt ihailemassa maalauksiasi ja muita töitäsi blogissasi mutta kommenttia en ole jättänyt.

    VastaaPoista