maanantai 15. maaliskuuta 2010

Putkiremonttia ja pahoinvointia

Tämä aamu alkoi sillä, että reippaat nuoret putkimiehet tulivat laittamaan suojia lattioille. Olimme parahiksi ehtineet juoda aamukahvit ja tyhjentää kylppäristä kaiken paitsi pesukoneen. Tänään lähtee vanha vessanpönttö, huomenna viemärit tyhjennetään, ylihuomenna ne pinnoitetaan ja jos hyvin käy, jo torstaina on valmista. Siitä huolimatta suunnitelmissani on paeta mummolaan, jonne nelivuotias lähti jo eilen isoäitinsä kanssa.

Viikonloppu meni aika huonovointisissa merkeissä. Perjantai-iltana olon alkaessa huonontua otin Granisetronin, ja seuraavan yön sitten valvoin, en tiedä johtuiko lääkkeestä vai mistä. Lauantaina olin väsymyksestä sekaisin ja todella huonovointinen koko päivän säännöllisesti otetuista pahoinvointilääkkeistä huolimatta. Oksentanut en, mutta kuvotus oli jatkuva seuralainen. Siitä yhdestä Granisetronista tuli lisäksi ummetus, mikä ei mitenkään parantanut oloa. Useampia en sitten ole uskaltanut ottaakaan.

Eilen vointi pysyi jokseenkin siedettävänä jatkuvalla syömisellä. Tänään olo on edelleen tokkurainen ja vointi vähän kiikun kaakun - jo neljättä päivää. Toivottavasti tämä alkaisi vähitellen helpottaa.

7 kommenttia:

  1. PAranevaa vointia ja voimia! Jospa maisemanvaihdos vähän helpottaisi, toimisi plasebon tavoin ja vaikuttaisi psyyken kautta.. Aika tekee tehtävänsä, mutta niin kovin hitaasti. Kyselehän ensi reissulla toista vahvempaa pahoinvointilääkettä, luulisi arsenaalissa vielä löytyvän.

    VastaaPoista
  2. Voimia ja parempaa oloa täältäkin! Päivittelin keskustelufoorumiin tämän päivän kuulumisia ;)

    VastaaPoista
  3. Pian alkaa helpottaa! Ja ajattele kun on huono olo, että nyt ne lääkkeet oikein hyvin siellä vaikuttavat. Ja luumuja ja pellavansiemeniä voipi syödä vatsan hyvinvoinniksi...

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille toivotuksista, olo onkin alkanut hiljalleen kohentua.

    tiina, tuohon Granisetroniin en kyllä taida uudestaan turvautua kuin pakon edessä. Ei se edes tuntunut auttavan kovin hyvin.

    Terhi, piti heti mennä kuulumiset katsomaan, onnea puhtaista kuvista ja voimia jatkoon!

    betty, sitä olenkin yrittänyt ajatella, että tämä pahoinvointi tarkoittaisi CEFin tepsivän paremmin kuin doketakseli...

    VastaaPoista
  5. Mulla on tosiaan Granisetron ilmeisesti auttanut. Aikataulu on saamieni ohjeiden mukaan seuraava: aamiaisen jälkeen 1,5 tuntia syömättä/juomatta, sitten 1 Granisetron pienen vesitilkan kanssa, sitten noin 1/2 h päästä sytostaattikapselit (4 kpl Temodal 100mg). Sitten vielä tunti syömättä/juomatta.

    En tiedä, onko nämä syömisaikataulut kuinka ratkaisevia noiden pahoinvointioireiden kanssa. Mut eilen ei ainakaan vielä tuntunut oireita, ehkä pikkuisen nipistelyä vatsassa, mut ei mitään pahempaa.

    - Aku -

    VastaaPoista
  6. Aku, pitäisi varmaan ottaakin ne Granisetronit aamulla. Silloin mahdolliset unettomuusoireetkaan eivät haittaisi. Se syöminen on varmaan tarkempaa kun otat sytot suun kautta. Minä sain ohjeeksi vain syödä vähän ja usein jos tulee pahoinvointia.

    VastaaPoista