tiistai 30. maaliskuuta 2010

Mieli täynnä toivoa ja kiitollisuutta

Tänä aamuna oli sitten lääkärikäynti, jossa arvioitiin tähänastisen hoidon tehoa. Ja tehonnuthan tuo on, sitä todistavat myös tomografiakuvat, joiden mukaan kaikki pesäkkeet ovat pienentyneet ja se soliskuopan metari tosiaan häipynyt olemattomiin. Primäärikasvainkin vain kutistuu kuin pyy maailmanlopun edellä. Väittäisin että se on nyt suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin löytyessään, ja niin menin lääkärillekin väittämään. Lääkärini ei ottanut uskoakseen ennen kuin teki tutkimuksen itse, mutta joutui sitten toteamaan että oikeassa olen. Hurjista 6x8 cm mitoista, joihin graduskolmonen paisui toisen doketakselin jälkeisessä voimainsa tunnossa, on muutamassa viikossa tultu tilanteeseen, jossa pattia tuskin huomaisi jos sitä ei osaisi etsiä.

Uutiset ovat siis erittäin hyviä, mutta täytyy muistaa että tästä dramaattisesta käänteestä huolimatta hoitotaipaleeni on vasta alussa. CEF-hoidot jatkuvat suunnitellusti eli seuraava on kiirastorstaina. Tänä vuonna saan siis ihan oman kärsimysnäytelmän, jonka avulla voin eläytyä pääsiäisen tapahtumiin. Jotta hoito ei tällä kertaa nitistäisi myös kaikkia valkosolujani, sain reseptin Neupogen-piikeille. Kuten Neulasta, nekin kasvattavat valkosoluja, mutta vaikutus on lyhytaikaisempi. Joten seuraavan hoidon jälkeen piikitän itseäni päivittäin viikon ajan, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan verikokeilla.

Minua viime aikoina vaivanneet hengästyminen, tiuha lepopulssi (n. 90 x min) ja lievät rytmihäiriöt, joiden ehdin jo pelätä johtuvan ties mistä, saivat nekin selityksen. Oireeni ovat tyypillisiä anemialle, ja epämiellyttävyydestään huolimatta ne eivät ole vaarallisia. Ruokavalio ei asiaa kuulemma auta, koska raudanpuutoksesta ei ole kyse, vaan siitä että punasolut ovat huvenneet sytostaattihoitojen myötä. Tilaa voitaisiin korjata antamalla minulle menneistä hiihtoskandaaleista tuttua epoa eli erytropoietiinia, mutta lääkärini ei ollut halukas sitä määräämään, sillä joissakin syöpäkasvaimissa on erytropoietiinireseptoreita. Eli epo voisikin saada graduskolmosen puhkeamaan uudestaan pahaan kukkaansa. Jos hemoglobiini aivan mahdottoman alas laskee, sitä korjattaneen sitten verensiirrolla, vaikka sekin on hiukan kuin vettä kaivoon kantaisi. Omaa mieltäni rauhoitti kuitenkin merkittävästi se, että sain sydänoireilleni syyn. Nyt täytyy vain opetella kärsivällisyyttä ja mennä vähenneiden voimien mukaan. Mieli täynnä toivoa ja kiitollisuutta.

13 kommenttia:

  1. En muista olenko koskaan kommentoinut (mielestäni olen, mutta stressattu muistini voi tehdä tepposensa ja vain kuvittelenkin kommentoineeni), mutta kommentoinpa nyt.

    Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, säännöllisen-epäsäänöllisesti. Hurja sairaalakeikkakin sinulla on takana. Kuulostaa hyvälle tämän päiväiset uutisesi. Hurjasti tsemppiä myös seuraaviin hoitoihin.

    Tulen tänne useimmiten Leen@n blogin kautta, linkistä jonka nimi on Tieapinkribbon ja jonka yleensä luen aina "tie apinkribboon". Aluksi aina mietin, missähän se tuollainen Apinkkribbo on, varmaan jossain Afrikassa ;)

    VastaaPoista
  2. Ihania uutisia ja sait hyvän selityksen sydänoireillekkin :)

    VastaaPoista
  3. Heips,
    Hyviä uutisia, onnittelut.

    Minullakin sydän hakkasi aivan omia rytmejään sytöhoitojen ajan, mutta onneksi sydänvaivatkin hävisivät muiden oireiden kera, kun sytojakso loppui. Aamut olivat erityisen hankalia, kun sydän läpätti kuin lampaan saparo ja heikotti.

    VastaaPoista
  4. Onpa kiva, että kärsimystiesi matkalle tulee taukoja: toivoa, iloa, valoa. Tuntuu hyvältä lukea uutisia hoidon tehoamisesta, onnittelut siitä. Hoitotaival jatkuu, niinkuin totesit, voimia ja rohkeutta taivaltamiseen. Ja entistä parempia tuloksia. Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Olen seurannut kiinnostavaa ja hienosti kirjoitettua blogiasi, mutta olen huono kommentoimaan. Tänään ajattelin kovasti sitä, kun kirjoitit niistä hengästymisistä ja lepopulssista ja rytmihäiriöistä. Minulla oli niitä kovasti sytostaattihoitojen aikana ja ne tuntuivat tosi inhottavilta. Syynä ei minulla kyllä ollut anemia, vaan ilmeisesti vain ne lääkeaineet. Hoitojen loputtua on olo huomattavasti helpottunut. Jos olet kiinnostunut minun sairaushistoriastani, niin tutustu blogiini.
    http://blogit.demari.fi/leenaruotonen/
    Sairastan aggressiivista imukudossyöpää ja olen nyt jo voiton puolella. Terveisin Leena

    VastaaPoista
  6. Todella loistavia uutisia - tästä on hyvä lähteä viettämään pääsiäistä keväisin mielin! Ja hyvä tietää että epämiellyttävät oireet ovat pohjimmiltaan vaarattomia. Vaikeinta lienee opetella ottamaan rauhallisesti oman kunnon mukaan, nimim. "kokemusta on". Tsemppiä siis!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania uutisia! Nyt vain vähän syto-kärsimysnäytelmää,jotta saataisiin tainnutettua loputkin ikävät solut. Tulevasta hoidosta huolimatta pääsiäinen on varmaan näiden uutisten valossa ilon juhla. Tsemppiä kiirastorstaille! (kiirahan tarkoittaa pahaa henkeä, eli sitähän siellä hoidoilla pois häädetään..)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania uutisia, rakas ystävä! Luin tämän tuoreimman blogipäivityksesi jo eilen illalla ja itkin ilosta ja helpotuksesta. Vähän viskiäkin tuli nautiskeltua siinä samalla :-) Tuntuu tosi hyvältä lukea, että taistelusi ei ole ollut turhaa vaan että se yököttävä syöpähirviö on saamassa nenilleen.

    Valoisaa pääsiäistä teidän perheellenne ja palaillaan taapamisasioissa sitten kun olet taas paremmissa voimissa. Halauksia!

    VastaaPoista
  9. ONNEA - GRATULERAR - CONGRATULATIONS !!! Mahtavat uutiset !!!
    Et ole varmaan pysynyt nahoissasi ; ) ; ) Jes Kitsune - hävinnyt olemattomiin, pienentynyt tuntuvasti ... aivan mahtavat uutiset !!! Hyvä, että myrkyt ovat näyttäneet tehonsa ja susi saanut nenilleen !!!
    Meikkä aloittaa tänään illalla kortisonit ja huomenna aamulla eka satuhoito ; ) Mun hoitajan nimi on Satu, syto = satu meikällä ; )
    HYVÄÄ JA I L O I S T A PÄÄSIÄISTÄ !!!
    pirtsikka

    VastaaPoista
  10. Kiitos jälleen kaikille teille kanssani hyvistä uutisista iloinneille. :)

    Kiara, Apinkribbo taitaa olla joku hyvin kaukainen paikka, jonne toivotan syöpäsolut tervemenneiksi. ;)

    Terhi, mikä on vointi? Toivottavasti olet pysynyt terveenä.

    Tilu, lohdullista kuulla että muillekin on ollut samaa ja se on ollut ohimenevää.

    rk, kiitos toivotuksista. Ylimääräiset viestit poistettu.

    Leena, kiitos, tulen vastavierailulle. Lääkeaineethan minullakin sydänvaivojen perimmäinen syy ovat koska punasoluvajaus on niistä seurausta.

    tiina, enpä tiennytkään tuota kiira-sanan merkitystä. Jospas hoito olisi sitten huomenna ihan erityisen tehokasta.

    Kissaemo, juu, ja säätkin saisivat parantua. Minusta ei taida olla kevätretkelle sen pidemmälle kuin autosta grillipaikalle, mutta johan se riittääkin. :)

    Pirtsikka, tsemppiä ekaan hoitoon. Ties vaikka oltaisiin yhtä aikaa hoidettavina. :D

    VastaaPoista
  11. Voi kun ihana lukea näin hyviä uutisia, onnea ! Tervemenoa vaan syöpäpaskiaiselle Apinkribboon : ) Itse sain satsin juuri jouluksi, mutta mitäs näistä pyhistä, pääasia että saa lääkkeen, ja että se tekee hommansa. Ja pyhinä voi levätä muiden hyvässä huomassa !

    Hyvää hoitokeikkaa ja rauhallista, mukavaa Pääsiäistä !

    VastaaPoista
  12. Kiitos kysymästä Kitsune - vointi on ollut yllättävän hyvä (kopkop), mutta enpä olekaan juuri liikuskellut "ihmisten ilmoilla", enkä rasittanut itseäni. Lämpöä on vähän pidellyt, joten jätin tänäänkin lähtemättä liikkeelle.

    Sudelle vaan tervemenoa sinne Apinkribboon ;)

    VastaaPoista