sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Uuteen nousuun!

Hoitaja kävi tuomassa pyytämääni kuumelääkettä ja kertoi samalla iloisen uutisen: aamun verikokeissa kasvutekijän piristämät leukosyytit olivat jo lähteneet nätisti lisääntymään, arvo aamulla 2,6.

Kuumetta on kuitenkin vielä, vaikka nousu ei ollut samanlaista huimaa menoa kuin eilen illalla jolloin pystyin lähinnä tärisemään horkassa peiton alla, vaan salavihkaista hivuttautumista, oli kuume kivunnut 38,5 asteeseen. Lääkäriä tässä nyt odottelen kertomaan mitä jatkossa tapahtuu. Ja äitiä tuomaan mehua ja nenäliinoja. Alan ymmärtää nelivuotiastani paremmin. Kyllä se äiti vaan on niin hyvä, vielä tässäkin iässä!

9 kommenttia:

  1. Hyvä että leukosyytit on lisääntyneet, mutta harmitus, että kuumetta puskee edelleen.

    Mulle tuli sitten just nyt vasta näin edellisenä päivänä ihan kamala paniikki ja ihan puskista :( Kesti taas muutaman päivän ennenkuin tajusin tuon sydämen vajaatoiminnan ja vasta tänään aloin tutkia asiaa Dexametasonin ja Taxoteren suhteen. Ja kuinka ollakaan - pitäisi varsinkin ensinmainitun suhteen olla erittäin varovainen, jos on todettu sydämen tai kilpirauhasen vajaatoimintaa! Ja molempien ei_niin_harvinainen sivuvaikutus on taas tuo sydämen vajaatoiminta... Ja mies on tietenkin menossa yövuoroon ja meidän pitäisi olla pojan kanssa täällä kaksin kaikki yöt. Nyt alkoi sitten pelottamaan heti ensi yö, kun en ole tuota kortisonia ennen ottanut :( Juuri lähetin miehen siskolle viestiä, voisiko poitsu millään mennä sinne ensi yöksi. Ja itse voisin soitella Syöpikselle ja kysellä petipaikkaa..

    VastaaPoista
  2. KITSUNE - HYVIÄ VOINTEJA JA PARANEMISRUTISTUKSIA pirtsikalta !!!
    Toivottavasti se kuume ja poskiontelotulehdus lopettaa kiusaamisensa ! Positiivista, että ite SE on kananmunan kokoinen. Kyllä sen ite parhaiten tuntee. HEMMETIN HYVÄ JUTTU - kananamuna on aivan eri asia kuin tennispallo ! JES ! ja nyt kun valkosolut löytävät taas oman hommansa, niin hyvin menee. ÄIDIT ON IHANIA ! Mun äitee on kans niin kultanen. Ottaa meikän niin ku lapsen asemassa huomioon, mikä sen parasta vakavasti sairastaessa. TSEMPPIÄ KITSUNE ! TAISTELUTAHTOA ! Ja se SUSI ryökäle - seuraavaan uneen kivääri ja susi vex. Liian väkivaltaistako ? EI SUINKAAN tämä millekään videopeleille vedä vertojaan, mutta meikäläisten elämässä tuntuu kyllä.
    pirtsikka

    VastaaPoista
  3. Pelkuri täällä taas. Hyviä uutisia, sain poitsulle yöpaikan, joten voin rauhallisemmin mielin vetästä napit huuleen illalla ;)
    Tee

    VastaaPoista
  4. Terhi, enpä ollut tuosta dexametasonin, taxoteren ja kilpirauhasen vajaatoiminnan yhtälöstä tietoinen. Ainoa minkä itse huomasin oli että kun tyroksiini pitäisi ottaa ennen aamiaista tyhjään mahaan niin kortisonia ei kannata ottaa samalla vaan vasta aamupalan jälkeen - tuli vähän sydämentykytyksiä kun kerran otin yhtä aikaa. Mutta kyselepä nyt ainakin, mottoni on että kannattaa mieluummin kysellä kuin panikoida keskenään. Halauksia.

    Pirtsikka, kiitos! Kyllä kai sitä lapsena omalle äidilleen jossain mielessä aina pysyy. Ja hyvältä tuntuu kun joku hoivaa.

    VastaaPoista
  5. Voih, Kitsune, vimmatusti peukutan täällä, että kuume laskee ja leukosyytit lisääntyvät edelleen!

    Ja Terhille paljon voimia ja myötäistä tuulta hoitoihin!

    -Riitta

    VastaaPoista
  6. Kiitokset teille Kitsune ja Riitta :)
    Rauhallisemmin mielin jo,
    Tee

    VastaaPoista
  7. En ole muutamaan päivään ehtinyt kunnolla perehtyä kuulumisiin, joten tulehdus ja sairaalahoito tulivat yllätyksenä. Onneksi kuume on saatu laskemaan ja leukosyytit nousemaan. Kovasti voimia sinne! Toivottavasti pääset pian kotiin! *hali*

    VastaaPoista
  8. Terhille myös täältä tsemppiä ja onnea hoitoihin! Doketakselin kanssa onneksi aloitellaan varovasti.

    andris, yllätyksenä tuo sairaalahoito tuli itsellenikin reilu vuorokausi takaperin. :D

    VastaaPoista
  9. Niin ja Riitalle myös kiitokset peukuista ja toivotuksista!

    VastaaPoista