sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Pitempi viikonloppu

Vasemman käden suonet tuntuivat jo olevan menossa parempaan päin, kun perjantain vastaisena yönä vasempaan käsivarteeni ilmestyi aristava, kova pahka, jonka alueelta iho punoittaa. Soitin osastolle omahoitajalleni ja yritin kuvailla oireet (sainpa samalla myös tilaisuuden esittää kiitokseni hyvästä hoidosta). Kun viimeisimmästä tiputuksesta oireilevaan käteen on kulunut jo toista kuukautta, ei kyse voi olla siitä, että myrkkyjä olisi päässyt kudoksiin, mutta jotenkin tämäkin patti solunsalpaajien suonia ärsyttäviin sivuvaikutuksiin liittynee. Hoitaja vakuutti että syytä isompaan huoleen ei ole ja uskallan lähteä mökille, joten pakkasimme tavarat autoon suunnitelmien mukaan.

Mökillä vietetty aika tuntuu hyvässä mielessä pidemmältä kuin aika kaupungissa. Tekemistä on aivan arkisissa askareissa enemmän kuin kotona, kun vesi on haettava kaivosta ja tupa lämpiää puilla, mutta kaiken ehtii hyvin tehdä kelloa vilkuilematta. Säät pysyivät suosiollisina, mitä nyt pari kertaa vettä ropsautti. Suurin osa viikonlopusta tulikin vietettyä ulkona, kurittaen villiintyneitä ruusukoita ja kaivellen iiriksiä esiin pihan puolelle levinneen sireeniaidan versojen alta. On siellä tainnut varhain keväällä kukkia sinililjojakin, niitä en ole ennen huomannutkaan. Juhannusruusuihin tulee tänä vuonna paljon kukkia, toivottavasti ehdimme ne näkemään. Keto-orvokit rauhoitin ruohonleikkurilta, mutta viikonlopun uurastuksen tuloksena pihamaa näyttää taas siltä että talossa asutaan. Siinä puuhaillessa unohdin tämän sairaudenkin monta kertaa, vaikka vasemmassa käsivarressa turvotus laajeni.

Kaupunkiin päin palatessa palasivat kuitenkin myös kaupungin huolet. Kova, kuumottava ja kipeä patti on käsivarressa edelleen. Pitäisiköhän sitä sittenkin käydä näyttämässä jollekin lääkärille?

18 kommenttia:

 1. Vitsi pieppo sitä pattia ! Eihän se ole mitenkään kiva ! Kyllä mun mielestä pitäisi mennä näyttämään - kuumottaakin ja olet matkallekin lähdössä. Hoitajan sanoessa, ettei syytä huoleen, ottaisin puheeksi kuitenkin sen,että ollaan matkalle lähdössä ja parempi kotomaassa käydä lääkärissä kuin Ranskassa.
  Ja vielä särkeekin se patti! Ei hittolainen - patit vex - soita vielä hoitajalle ja kerro ja muista liioitella, kun kerran meillä on aina tapana vähätellä, liioittelu = puhua totta.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 2. Kuumotus kuulostaa tulehdukselta. Menisin näyttämään.
  Kiva, että viikonloppu onnistui ja tuntui pitkältä. Jos onnistuu aloittamaan viikonlopun jo perjantaina, niin melkein voi narrata itseään, että viikonloppu olikin kolmepäiväinen!

  VastaaPoista
 3. Minäkin menisin näyttämään mahdollisimman pian - jos ei muuten niin tulevan reissun pelastamiseksi. Toivottavasti patti saadaan pian pois!

  Kiva, että viikonloppu on ollut rentouttava :)

  VastaaPoista
 4. pirtsikka, rk ja Tee, kiitos kannustuksesta, pattia näyttämään siis... Mutta minne? Tämä ei taida olla onkologin heiniä. Terveyskeskukseen? Toivottavasti ns. omalääkäri ei osu kohdalle, ko. miestä en välttämättä halua toista kertaa tavata, ei kuuntele.

  VastaaPoista
 5. Minä soittaisin kyllä Syöpikselle - ollaan kuitenkin erityisryhmä ja patti saattaa liittyä hoitoihin. Syöpää kai ei pidä unohtaa hoidon suunnittelussakaan ja siihen tuskin tk-lääkärin osaaminen riittää..

  VastaaPoista
 6. Näyttämään vaan, voitko soittaa oirepolille, jos saisivat sinulle ajan syöpäpolin lääkärille ?

  Viikonloppusi kuulosti ihanalta, oikea rauhan tyyssija taitaa olla tuo mökki, hienoa.

  VastaaPoista
 7. Teen kanssa olinkin samaan aikaan samalla asialla !

  VastaaPoista
 8. betty, oirepoliklinikka, niinpä tietysti. Hyvä kun joku ajattelee puolestani. :)

  VastaaPoista
 9. Oirepolille soittaminen ei olekaan niin helppoa. Kolme tuntia soittoaikaa päivässä, aamupäivä ehti jo mennä ohi ja iltapäivän soittotunnin ajan puhelin tuuttasi pelkkää varattua.

  Laitoin lääkärille sähköpostia...

  VastaaPoista
 10. Itse hakeutuisin tk:n tai tth:n hoitajalle ensin ja sitä kautta tarvittaessa lääkärille.
  Soita tai mene käymään heti aamulla huomenna.
  Onko patti muuttunut perjantaista mihin suuntaan?

  VastaaPoista
 11. Viikonloppunne kuulosti ihanalle. Tsemppiä the patin kanssa. Toivottavasti saata asap. lääkäriajan.

  VastaaPoista
 12. Sain lääkäriltäni jo vastauksenkin, lupasi soittaa, ja menen ehkä huomenna näytille. :)

  VastaaPoista
 13. rk: patti ei ole mielestäni muuttunut oikein miksikään. Lauantai-aamuna turvotus oli aika hurja, mutta siinä tuntuu olevan jonkin verran vaihtelua, aamuisin se on pahempi ja liikkuminen ehkä vähentää sitä?

  VastaaPoista
 14. HIENOA, että lääkäri vastasi ja soittaa. Jes siitä taas eteen päin.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 15. Hienoa, että pääsit suoraan oman lääkärisi kanssa yhteyteen :) Vaikka toivoinkin sun jo päässeen näytille.. Et yhtään liiottele, jos sanot, että pelkäät että tilanne pahenee just reissussa, ellei sitä nyt hoideta.

  VastaaPoista
 16. Hus pois inhottava patti! :-( Olisiko voinut käydä niin, että patti ei tykännyt mökkipuuhistasi vaan äityi sen takia turpoamaan...? Mutta tärkeintä että sait tuulettaa kunnolla ajatuksiasi luonnon rauhassa ja pystyit unohtamaan sairaudenkin aina välillä. Se teki varmasti tosi hyvää!

  VastaaPoista
 17. Tee ja Kissaemo, huomenna menen pattia sitten näyttämään. En usko että mökkipuuhat sitä kiusasivat, kun menimme mökille niin myöhään että perjantaina en vielä mitään ehtinyt tehdä ja silti turvotus oli pahin lauantaina.

  VastaaPoista