keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Kesän kynnyksellä

Tänään kävin verikokeissa ja huomenna tapaan vielä lääkärin ja kuulen tomografian tulokset.

Havahduin hoksaamaan että leikkaukseen on aikaa enää reilut kaksi viikkoa. Nyt yritän vimmaisesti hoitaa kaikki mahdolliset ja mahdottomat asiat alta pois, koska oletan että leikkauksen jälkeen menee viikko tai pari ennen kuin mihinkään taas kykenen.

Alkujaan olin aikonut tilata meille kotiin siivoojan tekemään kevätsiivouksen, mutta rahat palavat nyt Pariisinmatkaan. No, kerrankin näinkin, teemme jotakin kivaa vaikka se ei olekaan niin kovin järkevästi käytettyä rahaa. Mutta koska kukaan hyvä haltijatar ei nyt ole ilmaantumassa kotiamme kaunistamaan, laitoimme viikonloppuna miehen kanssa hihat heilumaan ja siivosimme tavallista perusteelllisemmin.

Tämän viimeisimmän CEF-hoitoni jälkeen joku tuttu loihe lausumaan että nopeastihan ne hoidot sitten menivät. Siihen oli pakko todeta, että oma kokemukseni on toisenlainen. Tämä kevät on ollut pitkä ja ankea kuin nälkävuosi. Kesä sen sijaan tuntuu liian lyhyeltä jo nyt alkaessaan, koska suurin osa siitä tulee menemään leikkauksesta toipuessa ja sädehoidoissa ravatessa.

7 kommenttia:

 1. Kyllä hemmetissä se Pariisin matka on tärkeämpi kuin jokin kevätsiivous! Viikon kuluttua kukaan ei muista, että on siivottu,
  matkaa toivottavasti muistelet hyvällä mielellä pitkäänkin. Myönnetään - kyllä siivouksenkin jälkeen on hetken hyvä mieli.

  On se niin, että kukaan ulkopuolinen tai asiaa itse kokematon, ei todellakaan voi tietää mitä täydellistä kauheutta syöpä ja sen hoidot ovat. Siksi nuo kevyet, vaikka rohkaisemaankin tarkoitetut, tyhjät sanat ja lausahdukset loukkaavat. Ajatus luultavasti on hyvä, mutta sanat vääriä. Koko lyhyt kesä vielä raskaita hoitoja edessä, mutta uskaltaisiko ihan vähän lohduttaa sillä, että onneksi nälkävuoden pituinen ja ankea kevät on jo takana. Ristiriitaista toivoa tutkimuksista hyviä tuloksiakaan, kun tietää niistä joutuvan taas seuraavaan koettelemukseen.
  Mutta - rohkeutta ja voimaa huomiseen ja niitä hyviä tuloksia kuitenkin!

  VastaaPoista
 2. rk, kyllä niitä hyviä tuloksia sopii toivottaa - tuntuu siltä että melkein mitä vain tässä vaiheessa mieluummin kuin lisää sytostaatteja. Ja niitä on luvassa jos ei päästä leikkaamaan suunnitellussa aikataulussa...

  VastaaPoista
 3. Komppaan rk:ta, Pariisin muistot lämmittävät pitkään, koti olisi taas vähän ajan päästä alkukunnossa. Katotaan kuule yhdessä paskamutsilta hyviä vinkkejä !

  Hoitoaika tuntuu kyllä paljon pidemmältä kuin normaali arki, sitä kun elää silloin vain yhden hoidon jakson kerrallaan, ja siinäkin ajassa ehtii miettiä vaikka mitä. Sitä ei voi tosiaan asiaa kokemattomat oikein ymmärtää. Tsemppiä huomiselle Kitsu !

  VastaaPoista
 4. Täälläkin kompataan Ärkoota ja Bettyä - parempaan käyttöön menevät rahat Pariisin matkassa ;)

  Hyviä kuulumisia toivotaan huomiselle!

  VastaaPoista
 5. Kyllä sanoisin, että itsekin sijoittaisin Pariisin matkaan ehdottoman paljon mieluummin kuin siivoukseen. Vaikkakin siivous tärkeää onkin ;)

  Niin, tuttavan mielestä aika on kulunut nopeammin, varsinkin jos hän on ollut arjessa kiinni ja tohunnut töissä/vapaalla/perheen kanssa jne. Itsestänikin kevät meni vilauksessa ja jo nyt kauhistelen, miten kesä onkaan oleva lyhyt.

  Olen jo muutaman vuoden ajan yrittänyt ottaa asennetta, että en niin kauheasti surisi etukäteen ajan rientoa. Kumma asia sitäkin muka etukäteen surra. Ajanhaaskausta sanoisin minä. On vain tosi vaikea ottaa hetki hetkenä ajattelematta mennyttä taikka tulevaa. Nooh, vähän hyppäsi off topiciksi nyt.

  Toivottavasti huominen tuo hyviä kuulumisia mukanaan.

  VastaaPoista
 6. Pariisin matkasta sinulle riittää hyviä muistoja pitkään. Siivosta sinulle jää muistoja lasku!!! Minä/meidän perhe kyllä laittaa vähät rahat matkustamiseen kuin maksulliseen siivoukseen.

  Hyvää Matkaa sinulle Pariisiin sekä tulevaan leikkaukseen. Muistan että leikkauksen jälkeen toivuin tosi nopeesti, olin odottanut pidempää aikaa. Tosin mulle tehtiin vain osapoisto, ja kainalo oli puhdas, joten sinne ei tarvinnut kajota. Tämä varmaan kaikki auttoivat paranemista.

  VastaaPoista
 7. betty, siksi siivoaminen onkin minusta niin turhauttavaa - jälki ei näy kuin hetken verran ja kohta on sama homma uudestaan edessä.

  Tee, kiitos komppauksista ja toivotuksista.

  Kiara, itselläkin ovat viime vuodet tavanneet livahtaa ohitse ihan siivillä. Sinänsä tällainen hidastempoisuus ei minua haittaisi, jos sen saisi ilman syövän aiheuttamia ahdistuksia.

  jaana, kyllä se maksullinen siivouskin puolustaa paikkaansa kun itsellä on kortilla sekä aika että voimat. Mutta jos kortilla on myös raha, pitää priorisoida. ;)

  VastaaPoista