keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Neljäs kvartaali

Sattuvasti tämä päivä oli myös syöpäni vuosipäivä. Viime vuoden päiväkirjamerkintäni tältä päivältä oli tällainen:

22.12.2009: Nyt meni joulufiilikset vähän vinksalleen kun bongasin vasemmasta rinnastani sellaisen pingispallon kokoisen kovan patin. Oikeassa ei tunnu mitään vastaavaa. Ja kun se imusolmukekin (samalla puolella) reistaili tuossa joku aika takaperin... Pitää vissiin soittaa terveyskeskukseen huomenna ja kysyä mitä nyt tehdään. Toivottavasti pääsen nopeasti tutkimuksiin, vaikka sitten pitäisi vähän rukata lähiaikojen suunnitelmia. Aika veemäinen jouluylläri kyllä, koska nyt joudun epäilemättä elämään epätietoisuuden kanssa pyhien yli.

Tilanteen todellinen vakavuus selvisi sitten tammikuussa vähitellen tutkimusten myötä - jos kuka haluaa vanhoja kaivella, niitä vaiheita ylä- ja alamäkineen voi lukea tuolta blogini alkutaipaleelta, joten niitä ei tarvinne tässä ryhtyä kertaamaan.

Nyt syövästä ei kuitenkaan ollut nähtävissä mitään merkkiä. Lääkärini - se sama, mukava lääkäri kuin neoadjuvanttihoidon aikana - totesi, että noin kolmanneksessa tapauksista neoadjuvanttihoidolla saavutetaan sellaista vastetta kuin minun kohdallani, että kaikki primäärikasvaimen syöpäsolut tuhoutuvat sytostaattihoidolla. Perinnöllisyystutkimuksiin saan nyt lähetteen, ne kuuluvat jonnekin ensi vuoden varrelle. Seuraavat kontrollit ovat huhtikuun lopussa, joten ensi vuonna aikaa mitataankin kolmannesvuosittain.

Hyviin uutisiin on mukava päättää tämä neljäs syöpäkvartaali. En ollut käsittänytkään kuinka paljon epävarmuus oli minua viime aikoina painanut, ennen kuin se oli poissa. Juuri tällä hetkellä tuntuu siltä kuin olisin saanut elämän takaisin.

5 kommenttia:

 1. Olen lukenut sinun blogia alkutaipaleelta, joten on ollut hirveä vuosi ja viime joulu. Ei ole ollut helppoa sinulla ei, mutta nyt voi nauttia kaikesta hyvästä mikä vastaan tulee.
  Mukavaa Joulun aikaa!

  VastaaPoista
 2. Voisin melkein kuvitella sinun tanssineen vastaanotolta ulos, jalat kevyenä, pieniä ilon kyyneleitä silmissä! Ei sittenkään, vaan hillitysti ja hallitusti, niinkuin sinä aina.
  Ensin melkein ylivoimaisen pelottava aamu ja sitten ihana, iso helpotus. Hyvää Joulua koko Kettuperheelle!

  VastaaPoista
 3. Loistavia uutisia sait tosiaan! Mukavaa joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 4. Ihania uutisia.

  Oikein mukavaa ja leppoisaa joulunaikaa!!

  VastaaPoista
 5. ihanat uutiset! Ja nyt oikein mukavaa ja rauhallista Joulua. Sitten taas jaksaa arkea ja jatkoelämää:)

  VastaaPoista