keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Kontrollioireita

Kaksi viikkoa kontrollilääkäriin - enää! Vastahan siihen tuntui olevan iäisyys. Ja nyt ne sitten iskivät, nimittäin unet. Viime yönä menin jo kaksi kertaa Meilahteen. Ekalla kertaa olin siellä jostain syystä kesällä, hellemekossa ja ilman pikkuhousuja (tästä olisi unikirjoilla sanottavaa), jälkimmäisellä kertaa elettiin syksyä ja kaikki vaatteetkin oli päällä. Lääkärinkin ehdin tavata, mutta hän alkoi paikalle ilmestyneen kollegansa kanssa puhua lentokoneista eikä päästy vielä kokeiden ja kuvausten tuloksiin asti.

Mokomat suunpieksijät (ja jossain määrin palautuneet kuumat aallot - taisin iloita hormonitoiminnan paluusta liian aikaisin) sitten vielä herättivätkin minut aamuvarhaisella tuntia ennen kellonsoittoa, tosin sikäli hyvä että muistin äkkipäätään pojalla olevan aamulla ohjelmassa satutunnin ja tajusin että näiden nietosten keskellä olisi parempi turvautua julkiseen kyytiin ja varata sittenkin reilusti matka-aikaa. Näin tapahtui, mutta olimme silti myöhässä. Siitä huolimatta en voi purnata lumesta, koska se on niin kaunista. Ihan harmitti etten tänään voinut enää millään hyvällä syyllä väittää olevani sairas. Eilisten kavereiden kanssa olisi ollut mukava jatkaa eväshetken merkeissä. 

Odotetusti ePäpesäkkeitäkin ilmestyy, nyt sellainen on tullut oikeaan kylkeen alimman kylkiluun tietämille. Kipeä on, ja maksassa ihan selvästi. Vai olisinko sittenkin äitynyt tekemään liikaa lumitöitä ja venäyttänyt jonkin lihaksen kun eilen illalla kaivoin autoa kinoksista?

11 kommenttia:

 1. Tervehdys Savosta!

  Eileseen en kerennyt toivottaa paranemista, onneksi olet toipunut. Kuvat olivat aivan ihania :) kävin juuri laittamassa talipalloja pihalle, että voi kavereita ikkunasta katsella.

  On niin tuttua tunnetta nuo unet ja juuri ePäpesäkkeet. Kyllä on minullakin monta kertaa maksassa tuntunut vaikka mitä. Kesällä kun odotin lopullisia levinneisyystuloksia, minuun ihan kun koskikin maksan seudulle. Tuntemukset sitten loppuivat, kun selvisi ettei siellä mitään ollut.

  Eipä niitä ajatuksia saa oikein millään tulevasta kontrollista pois, kyllä sitten helpottaa kun se on ohi.
  Jaksamista, jaksamista ja pitkä pinnaa.

  VastaaPoista
 2. Kiva, että tunnet itsesi jo terveeksi - ainakin flunssan osalta.. Oli kyllä tuon lumimäärän puolesta hyvä päivä pitää poitsu kotona. Kaunistahan se lumi on, enkä kyllä vaihtaisi sitä räntään tai veteen.

  Jaksamisia kontrollin odotteluun.

  VastaaPoista
 3. Toivokaamme parasta kontrolliin.

  Tanaan (tai eilen riippuen maapallon puoliskosta) saimme lukea kuinka syopa vei yhden urhean naisen vuosien taistelun jalkeen, vaikka han oli jo jossain vaiheessa syopa-vapaa.

  VastaaPoista
 4. Huh-heijaa... meikäläisen kontrolli on perjantaina. Iiiiiikkkkk! Helpottaa ajan kuluessa, muistuta mua, että sanoin näin.
  ePäpesäkkeet on pepusta, sun kipuilut on takuuvarmasti lumitöistä johtuvia!! Näihin aatoksiin.
  Hih, ilman pikkuhousuja. Joo, en katso unikirjasta.

  VastaaPoista
 5. Kyllä Helsinki osaa välillä olla kauniskin. Sitä se oli tänä iltana: paljon lunta ja jouluvaloja keskustassa! Oikein laittoi huokailemaan - lumi sen teki. (Puhutaan sitten liikenteestä joku toinen kerta!) Aamupäivällä paistoi hetken aurinko ja siinä valossa valkeat, huurteiset puut olivat kuin joulukortista. On kiva joskus olla Suomen runsaslumisimmassa paikassa! Hyvät hiihtokelitkin ja ladut loistokunnossa. Olisi ollut sinullakin hyvä lintujen ruokkimispäivä, mutta parempi että tervehdyit. Kontrollit ovat aina pelkkää pelon tärinää, mutta olisiko se käännettävissä niin, että ilman niitä ei voisi olla hetkeäkään rauhassa. Nyt sentään helpottaa hetken sen kontrollin jälkeen.
  Sannalle tsempit perjantaille ja sinulle parin viikon päähän!

  VastaaPoista
 6. olga, se vähän auttaa olemaan ajattelematta kun puuhaa kuin viimeistä päivää. Ensi viikollakin kalenteri on ihan kiitettävän täysi (mukana myös ne verikokeet ja TT:t), ja sen viikonlopun jonka joudun odottelemaan tuloksia ajattelin viettää pojan kanssa mun vanhemmilla.

  Terhi, onhan siitä flunssasta vielä jäljellä nuhaa ja yskää, mutta poispäin menossa kuitenkin.

  tei, tämä on tosiaan paska sairaus... varmaa paranemista ei ole ikinä luvassa, vaan tauti voi uusia vielä vuosienkin päästä.

  Sanna, tsemppiä kontrolliin ja peukut on pystyssä huomenna!

  rk, minäkin ihailin niitä puita ja silloin juuri harmittelinkin sitä, etten voinut olla tallustamassa ulkona kameran kanssa. Nyt on viikonlopulle luvassa kaunista, taidanpa silloin mennä noita kavereitani tapaamaan. :)

  VastaaPoista
 7. Mukana ollaan, jännäämässä.

  Ihanaa kun on lunta. Meillä täällä pohjoisempana sitä ei ihan älyttömästi ole, mutta on kuitenkin ollut pakkasta jo toista kuukautta putkeen! Mahtavaa. Ihanaa. Ei loskaa!!!

  Ei mulla muuta...

  VastaaPoista
 8. jeps, liikaa Lumitöitä !
  pirtsikka

  VastaaPoista
 9. HIh, luin että helsingissä oli lumikolat taas loppuneet. Eikö niitä jo viime talvena ostettu joka pirttiin? Lumitilannetta kuunnellessa nauratti, teillä taisi olla pari päivää sitten ainakin 15cm enemmän kuin meillä täällä pohjoisessa, vaikka riittää sitä nyt täälläkin pukattavaksi asti.

  JA kyljet on kipeinä, kumpikikin puoli. Annan sinunkin kohdallasi ääneni tuolle ahkeralle lumenluonnille! Huus hukkaan ajatukset ePäpesäkkeistä! Onneksi sinulla on kunnon kuvaukset, ei jää mitään epäselvyyttä tilanteeseen. ITselläni rintakontrolliin kuuluu vain rintakehän ultraus (olisi siis rintojen ultra mutta kun noita silikoneja ei kandee ultrailla), pvk ja maksa-arvot. Niin ja lääkärin palpointi. Täts it, vuoden kulutta uusiksi.

  Mutta sinulle nyt tsemppiä! JA muista ne pikkarit jalkaan:)

  VastaaPoista
 10. Kiara, minustakin on ihanaa kun ei ole loskaista. Eikä niin pimeää!

  pirtsikka ja tiina, kylkikipu katosi jo, lumenluonti siihen tosiaan epäilemättä oli syynä.

  VastaaPoista
 11. Hyvä, että kylkikipu lähti :) Ja ihanaa on tosiaan tuo lumen tuoma valo ja aina se loskan voittaa.

  VastaaPoista