maanantai 6. joulukuuta 2010

Lymfaterapia, väliraportti

Olen käynyt lymfaterapiassa tähän mennessä kuusi kertaa. Ensimmäisellä viikolla minulla oli sekä selkä- että vatsapuolella kineesioteippaukset, joiden tarkoitus on parantaa imunestekiertoa. En osaa sanoa oliko niistä merkittävästi hyötyä. Viikko sitten maanantaina otin teipit pois, ja kahdella viimeisimmällä kerralla terapeutti on käsitellyt minua sellaisella lymfaterapialaitteella, jossa on ikään kuin imukuppi, jolla imusuonia aktivoidaan. Laitetta voisi kuvailla vaikkapa lymfaimuriksi. Ensimmäisellä kertaa se tuntui melko vinkeältä, mutta toisella kertaa se oli oikeastaan ihan miellyttävää. Kaiken kaikkiaan lymfaterapiasta tulee rentoutunut ja kevyempi olo.

Vaikutustakin on alkanut näkyä. Alkuun turvotuksen väheneminen oli lyhytkestoista, mutta nyt parin viimeisimmän hoidon jälkeen kainalon etupuolella turvotus on silminnähden vähentynyt, vaikka selkäpuolella sitä vielä onkin. Myös kiristyksen tuntemukset kainalossa ja kyljessä ovat vähentyneet paljon, samaten kivut - nykyisin pystyn makaamaan vasemmalla kyljelläni ja vatsallani ilman että sattuu.

Olen pitkästä aikaa saanut tuloksia myös PPP:ssa. Kun mieli on ollut maassa, en ole jaksanut välittää siitäkään, mitä suuhuni pistän, ja marraskuun paino junnasi enemmän tai vähemmän paikoillaan. Sunnuntaina kuitenkin pääsin vitosella alkavaan lukuun, vaikkakin niukin naukin. Yhteensä olen hoitojen loppumisen jälkeen karistanut nyt noin viisi kiloa, kolmisen kiloa on vielä matkaa tavoitteeseen (painoindeksi 23). Mieskin on huomannut muutoksen, jenkkakahvat ovat kuulemma hävinneet. Tällä vauhdilla en tavoitteeseeni pääse ennen kuin joskus kevätpuolella, kun joulukin herkutteluineen on tässä välissä. Toisaalta, niin kuin sanonta kuuluu, oleellista ei ole se, mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä, vaan se, mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä.

7 kommenttia:

 1. Heipä hei siellähän on oltu tosi aikaisin liikkellä :)
  Ihana kun on ollut lymfaterapiasta apua ja painon pudotus on mahtavaa. Painon nousun välttämistä hoitojen aikana on mahdoton välttää. Tulee syötyä etovaan oloon aika paljon liikaa. Ei se tosiaankaan mieltä ylennä, että vaatteet kiristää :(
  parin kilon nousu nyt on pieni huoli kaiken tämän rinnalla, mutta kuitenkin...

  Joulun aika on petollista, mutta milläs parmmin itseään palkitsee kun hyvällä ruualla. Jos en normaali kunnossa ollessa liikkuisi niin paljon, voispa olla aika jenkat. kevättä kohti kunto kohisten ylös
  ( tai ainkin parmmaksi kun nyt, kun hengästyy heti ylämäessä)
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinne, taitaa tulla luminen päivä.

  VastaaPoista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  Hyvä, jos lymfasta tuntuu olevan apua. Toivottavasti mielikin siitä vähän paranee! Ja toisaalla nähdystä, hienosta ja itse tehdystä piparitalosta!
  Onnittelut kadotetuista jenkkakahvoista myös! Juhlakauden jälkeen sitten kohti tavoitetta, mikä onkin aika tiukka sinulla, BMI 23!

  Itselläni olisi vielä 1,5 kg matkaa omaan tavoitteeseeni, 75 kiloon, joten vihreän teen lipitys jatkuu. Tässä onkin tapahtunut niin, että pidän jo enemmän teestä kuin kahvista, joten ei se enää vaikeaa ole. Tähän mennessä siis 10,5 kg pois (naamasta kaikki, ainakin siltä näyttää!) ja lähellä on se vaikein vaihe, opetella pitämään paino siinä missä sen pitäisi olla. Loppuikä siihen menee, kun ei vielä tässä vaiheessa ole opittu.
  Aikaisin on sinunkin päivä aloitettava, kun jo viideltä näkyy merkintä. Eikö nukuta?

  VastaaPoista
 3. Huomenta Olga! Kirjoitettiin näköjään samaan aikaan.

  VastaaPoista
 4. "Oleellista ei ole se, mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä, vaan se, mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä." - Aiwan ;)

  Hienostihan sulla on paino tippunut! Enemmän kuin mulla. Eikä mun jenkkakahvat ole minnekkään kadonneet.. Aika kova on sulla tuo tavoitekkin tosiaan.

  Hienoa, että lymfaterapia on selvästi auttanut ja vaikutukset jo pidempikestoisia :)

  VastaaPoista
 5. olga, CEFistä tuli mulle aina kolmen päivän paasto, mutta kun ruoka alkoi taas maistua, tekikin sitten mieli rasvaa ja suolaa. Taxotere taas sai aikaan ihan tolkuttoman ruokahalun vaikka mitään en maistanutkaan... Että ihmekö tuo sitten jos paino nousi, varsinkin kun tähän yhdistetään se että en pystynyt juuri mihinkään liikkumaan kun hemoglobiini ja sen myötä kunto romahti niin alas.

  rk, ei nukuttanut ei - heräsin puoli neljän tietämillä, tuntia myöhemmin luovutin ja nousin. Kuuden aikaan taisin sitten mennä takaisin nukkumaan, kun poika tuli ihmettelemään miksi istun hereillä ja alkoi itkeä ettei pysty nukkumaan jos minäkin en mene nukkumaan...

  Hieno PPP-tulos sulla!

  Terhi, ajattelin että kun hilaa painon "tukevasti" normaalin puolelle, on sitten taas vähän varaa lihoa ennen kuin mennään ylipainossa...

  VastaaPoista
 6. Hieno tuo vitosella alkava lukema! Todellakin, uuden vuoden ja joulun väli on tärkeä, ja sitä tässä vielä eletään, vaikka jouluruuat alkavat jo maistua.

  Kiva että lymfasta on ollut apua. KAikki vaikuttaa kaikkeen, positiiviset tulokset ppp:ssa ja lymfavaikutukset parantavat varmasti mielialaa ja jaksamista. Ja sitten taas jaksaa liikkua ja katsoa mitä syö, joten ppp:ssa tulee taas hyviä tuloksia jne. Sellaiseen myönteiseen noidankehään tässä pyritään.. nimim. huomenna täytyy uskaltaa taas pitkästä aikaa puntarille, kun hoitoa varten täytyy tietää päivän paino.

  Itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
 7. Onnea vitosella alkavasta luvusta !!! Jee jee - täällä yx läskikasa ; ) en ole saanut PPP:ssä nyt mitään uutta aikaseksi, vanhat kujeet, joiden vaikutus niin tolkuttoman hidasta. Mulla on takapuolen pienentävät sukkahousut silloin kun tarvii, muuten heiluu ihan itekseen vaan ; ) Pääsiski seiskalla alkavaan ... "Kylä lähtee" -terveisin
  pirtsikka

  VastaaPoista