tiistai 7. joulukuuta 2010

Flunssassa

Iski se sitten lopulta minuunkin, flunssa, kolkuteltuaan aikansa ovella. Oikeastaan tiesin tappioni jo sunnuntaina, mutta annoin taudille periksi vasta eilen koska sunnuntaina tuli vieraita. Yskittää, aivastuttaa, nenä vuotaa, kurkku on kipeä, lihaksia ja niveliä kolottaa. Kuumetta ei ole, pikemminkin alilämpöä - mittasin 36,1 astetta. Ehkä jonkinlaista armeliaisuutta olen kuitenkin oppinut osoittamaan tätä tomumajaani kohtaan, kun päätin jäädä tänään kotiin potemaan. Ennen aikaan olisin todennäköisesti mennyt töihin vaikka olo olisi ollut kuinka kurja.

Harmittavasti jouduin perumaan myös lymfaterapian, sitä ei kuulemma suositella jos jokin virustulehdus jyllää. Toivottavasti tokenen torstaiksi, pitkän viikonlopun aikana turvotus on selvästi alkanut taas lisääntyä. 

Ennen en olisi luultavasti myöskään kehdannut lähteä ulos kävelylle ilmoittauduttuani sairaaksi. Tänään tein kuitenkin mielenvirkistyskävelyn. Tällaisia kavereita sain kävelylläni:
Ensi kerralla täytyy muistaa ottaa kavereille mukaan pähkinöitä ja auringonkukansiemeniä.

6 kommenttia:

 1. Tosi söpöjä hyvän mielen talvikuvia - kiitos jakamisesta. Eipä siihen flunssaan taida muu auttaa kuin lepo ja aika. Oloa voi tietysti helpottaa oireiden mukaisesti - ei sentään palliatiivisesti(!) - sellaisia lievityskonsteja sinulla varmaan on tiedossa.
  Juniorin flunssia yritin aikoinaan hoitaa kuumalla sipulimaidolla! Se oli pojasta niin oksettava lääke, että myöhemmin jos edes kysyin onko nuhaa, niin vastaus tuli melkein ennen kysymystä: Sitä sipulimaitoa en sitten juo!

  VastaaPoista
 2. Ihania kavereita sulla :)

  Omaan listaani voisin lisätä myös yhden uuden asian - ennen en ole edes miettinyt kausi-influenssarokotetta, mutta nyt se odottaa jääkaapissa pistosaikaa..

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 3. Mielenvirkistyskävely ja kamut messissä ; ) Aivan mahtavaa !!! Onnittelut vahvasta luonteesta ! Näin se pitääkin meidän ajatella eikä repiä itteämme riekaleiksi. Hurraa Kitsune ! Paranemista ja toivottavasti se perkuleen kuume ei nouse. Sitä paitsi arvostan ihmisiä, jotka eivät mene työpaikoilleen räkimään ja tartuttamaan muita. Siitä pisteet vielä. Tulipa niitäkin sitten jaeltua ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 4. rk, kotilepopäivä teki kyllä ihmeitä - ehkä flunssa olisi ollut muutenkin jo talttumassa, mutta tänään on vointi ollut jo paljon parempi (joten töihin vaan).

  Terhi, kiitos toivotuksista, ilmeisen tehokkaita olivat.

  pirtsikka, mieli onkin selvästi virkistyneempi kuin vielä pari viikkoa takaperin. Jotenkin tuntuu että pahin on toistaiseksi selätetty...

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavia lintukuvia!

  Harmillista että huominen tapaaminen peruuntui, mutta parin viikon päästä sitten :-) Täytynee ruveta suunnittelemaan jotain talvista retkeäkin - viimeksi ainakin oli tosi mukavaa pulkkamäessä!

  VastaaPoista
 6. Kissaemo, pohdittiinkin tuossa päivänä muutamana, josko tänä talvena päästäisiin sinne Salmiin mäkeä laskemaan ja makkaroita paistamaan. :)

  VastaaPoista