maanantai 1. helmikuuta 2010

Vointi kohenee kohisten

Kylläpä on tehnyt hyvää päästä pois neljän seinän sisältä, ulkoilmaan ja liikkeelle! 

Eilen illalla hiukan arvelutti noinko minusta on tänään kampaajalle lähtijäksi, mutta sitten sain nukuttua yön hyvin ja vointi oli aamulla kohentunut huimasti. Niinpä kävin kampaajalla, ja nyt on uusi, lyhyt tukka niin kauan kuin ylipäätään jotain tukkaa on. Ihan kivan näköinen tästä tuli, voisin harkita samaa mallia sitten joskus kun sytostaattihoidoista selvittyä alkavat taas hiukset kasvaa päähän. Rahaakin meni paljon vähemmän kuin olin odottanut, pitkien hiusten leikkaus ja värjääminen kun on ollut melko kallista lystiä.

Tänään olen ymmärtääkseni ensimmäistä päivää virallisesti sairaslomalla, näin oli ainakin puhe, vaikka todistusta minulla ei vielä olekaan. Kampaajalta päästyäni kävin sitten hiukan kaupungilla asioilla, mm. apteekissa ostamassa hammastahnaa herkille ikenille (vaikka toistaiseksi suu onkin pysynyt hyvässä kunnossa) ja lisää ibusalia (mitä sitä turhaan kärvistelemään jos särkylääkkeellä saa pidettyä kivut kohtuullisina), ja kirjakaupassa hankkimassa taskullisen kansion kaikille sairastamiseen liittyville papereille, että pysyvät tallessa. Sen jälkeen suuntasin työpaikalle hoitelemaan juoksevia asioita, niin töihin kuin tähän sairastamiseenkin liittyviä. Hiukan taisi tulla yliarvioitua oma kunto, koska siinä vaiheessa meinasivat jalat yllättäen antaa periksi ja muuttua keitetyksi spagetiksi, mutta onneksi en ollut enää kaukana ja pääsin perille joutumatta konttaamaan. Montaa tuntia en jaksanut puuhailla ennen kuin alkoi väsyttää, mutta huomenna jatkan taas voimieni mukaan.

6 kommenttia:

  1. Hauska kuulla - mielikin on varmaan parempi, kun voi jotain tehdä, eikä tarvitse vain nököttää kotona.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että jaksoit käydä asioilla ! Pyydä lääkäriltäsi resepti särkylääkkeeseen, ei tarvitse käydä sitten ostamassa niitä pieniä paketteja. Itselläni oli purkki 600 mg Buranaa. Ja on niitä vieläkin...

    Onneksi kuitenkin näyt muistavan myös levätä tarpeeksi, se on tärkeää ! Vointeja !

    VastaaPoista
  3. scaredy-cat, mielen virkistymisen merkitystä ei voi aliarvioida!

    betty, kiitos vinkistä taas kerran, täytyypä ottaa ensi käynnillä puheeksi resepti.

    Hieman kyllä taisin yliarvioida voimani tänään, ne lopahtivat illan suussa ja sen jälkeen on mennyt lepäillessä. Mutta mikäs kiire tässä, valmiissa maailmassa...

    VastaaPoista
  4. Tuo syöpäkansio on mainio juttu. Itselläni on kenkälaatikko, luonnollisesti mallia gabor, ja siellä on kaikki mikä edes haiskahtaa syövältä. Lääkekuitit omassa pussukassa, sairaalamaksut toisessa jne. Sain vinkin vanhemmalta syöpäsisarelta, ja homma toimii hyvin paitsi käytönnön kannalta, myös psyykkisesti. Syöpä on ja pysyy siellä kenkälaatikossa, vaatehuoneen alimmalla hyllyllä. Sieltä se otetaan aika ajoin esiin, mutta kontrolloidusti.

    Kampaajakäyntikään ei varmasti mennyt hukkaan -sen enempää kuin muutkaan tukkalääkärillä käynnit. Varmasti piristi, eivätkä ne hiukset ihan kertaheitolla lähde. Jos harvaa onkin, voi huivin alta pilkistävät omat hiukset olla tärkeä juttu.

    Aika puuhakas sairaslomapäivä sinulla:)

    VastaaPoista
  5. Hienoa että eka hoitokerta on onnellisesti takanapäin ja toipuminen hyvässä vauhdissa. Juttelin eilen sairaanhoitajasukulaiseni kanssa ja hän pyysi välittämään lisätsemppia ja uskoa tulevaisuuteen - olet taatusti hyvissä käsissä ja rintasyöpään on monenlaista tehokasta hoitoa olemassa.

    Kuulumisiin :-)

    VastaaPoista
  6. tiina, huomasin saman - tuntui jotenkin kuin olisi kuvaannollisesti saanut tämän syövän järjestykseen kun pisti kaikki laput omiin taskuihinsa kansiossa.

    Nelivuotias ei äidin kampaajalla kokemasta muodonmuutoksesta tykännyt, ilmoitti että ei tunne minua.

    Kissaemo, kiitoksia. Hoidoista toipuminen tuntuu olevan kuin kevät - keikkuen tulevi - mutta suunta on kuitenkin ylös- ja eteenpäin.

    VastaaPoista