perjantai 26. helmikuuta 2010

Kelan päätös

Päivän posti toi sairauspäivärahapäätöksen, ja se oli myönteinen! Päiväraha on myönnetty, ja vieläpä viimeisen puolen vuoden tuloilla. Paperisota on siis tuottanut tulosta, ja taloudelliset huolet vähitellen väistyvät.

Eilen illalla olin suunnattoman väsynyt, toissayön unet jäivät lyhyiksi. Menin siis nukkumaan jo ennen yhtätoista, mutta väsymyksestä huolimatta heräsin jo ennen neljää pyörittelemään mielessäni kaiken maailman asioita. Melkein nousin kirjoittamaan pohdintojani tänne, mutta en sitten kuitenkaan jaksanut. Ehkä kirjoittelen niitä joskus toiste.

Sivuoireet kulkevat omaa rataansa. Voisin vähän kirjata muistiin mitä tähän mennessä on ollut: ripulia, närästystä, ilman kertymistä vatsaan, verestävät nenälimakalvot ja ikenet, yskä ja kurkkukipu - ilmeisesti se mitä viimeksi luulin pojalta saaduksi kurkunpääntulehdukseksi olikin vain näitä sytojen jälkivaikutuksia. Iltaisin särkee edelleen jalkojen luita ja niveliä, ilmeisesti Neulastan ansiota? Ja makuaisti, se on ollut taas hukassa heti hoidoista asti. Kaltaiselleni herkkusuulle se on melkein ikävin näistä sytojen sivuvaikutuksista.

7 kommenttia:

  1. Onneksi nyt tiedät, että makuaistin pitäisi palautua ennen pitkää - vaikka kurjiahan nuo sivuvaikutukset silti ovat.
    Onnittelut tuosta päätöksestä, on ainakin yksi käytännön huoli vähemmän. Toivottavasti muutkin paperijutut menevät hyvin ja voit keskittyä muihin asioihin!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut Kelan hyvästä päätöksestä! Itse sain nipun tutkimusaikoja tänään kuoressa, jonka näin vasta neljän jälkeen, enkä saanut enää hoitajaa kiinni. Vähän nimittäin jänskättää, että kun uusi leikkaus on 1.3. - on luuston kuvaus jo 3.3. ja TT 4.3. Sitä tässä siis mietiskelen, että tiedetäänköhän siellä Syöpiksellä tästä mun uudesta leikkauksestani...

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka kuulostaa hyvälle, että sait päätöksen. Helpompi sairastaa, kun on edes tuloista tietoa.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa, sun puolesta et kerrankin kela tekee jotain päätöksiä nopeesti. Nyt ei tarvi niistä asioista murehtia.
    Kun mulla oli makuaisti palautunut, palkitsin itseni aina syömällä jotain herkkua.

    VastaaPoista
  5. Kiara & scaredy-cat, tuo päätös kyllä kevensi kovasti mieltä, vaikka paperisota vielä jatkuukin. Saimme myös päivähoitomaksun alennuksen helmikuulta, mutta se täytyy vielä hakea maaliskuulle uudestaan. Lisäksi sain liikaa palkkaa ja se asia pitää myös vielä selvitellä...

    Terhi, kuulostaa kyllä vähän oudolta, harmi ettet saanut ketään langan päähän. Onko nuo tutkimukset kuitenkin Meilahdessa?

    VastaaPoista
  6. jaana vielä, mulla jäi edellisen hoidon jälkeen aika lyhyeksi tuo aika että maistoin "oikein", toivottavasti ei makuaisti tätä menoa häviä kokonaan hoitojen ajaksi, kun tässä muutkin huvit on aika vähissä...

    VastaaPoista
  7. Maku juttuun vielä, niin mulla kaksi viikkoa maistui ruoka pahalta ja sitten viikko oli hyvää aikaa. Ja usein kävin silloin ravintolassa/ grillillä syömässä sekä tein hyvää ruokaa kotona. Siinä olet oikeassa ei siinä paljoa huveja ole ja siksi syöminen on yksi.

    VastaaPoista