torstai 4. helmikuuta 2010

Sammas

Tämä päivä ja näillä näkymin huominenkin sujuvat taas kotinurkissa pienen potilaan kanssa, nelivuotiaalla oli vähän kuumetta heti aamusta. Poika vaikuttaa toistaiseksi tyytyväiseltä kun saa olla äidin kanssa kahdestaan kotona, saa sitten nähdä missä vaiheessa aika käy pitkäksi. Eikä tämä kotilepo itsellenikään taida pahaa tehdä, siinä määrin nuhainen on oma olo.

Sammas - tai oikeammin kai pitäisi puhua suun hiivatulehduksesta - ei toennut pelkällä puolukkamehulla, se ei tietenkään miedosti sokeroituna ole tarpeeksi hapanta. Eilen illalla kokeilin sokeroimattomien pakastepuolukoiden syömistä ja sillä tuntui olevan haluttu vaikutus, mutta niitä oli hankala saada leviämään koko suun alueelle, joten tein tällaisen kotitekoisen suuveden sammaksen häätämiseen:

0,5 dl sokeroimattomia pakastepuolukoita
1 dl vettä

Sauvasekoittimella ainekset sekaisin ja tällä sitten purskutellaan noin minuutin ajan. Jo saa sammakot kyytiä. Tarvittaessa toistetaan käsittely. Annoksesta riittää muutamaan purskuttelukertaan, ja se säilyy jääkaapissa varmaan helposti päivän, pari.

3 kommenttia:

  1. Mitenköhän sitruunamehu mahtaisi toimia? Sitruunakakkua ei varmaan kannata kokeilla :-)

    VastaaPoista
  2. Heguli tuolla aiemmin jo suosittelikin sitruunamehua. Puolikas sitruuna olisi jääkaapissa, mutta toisaalta kieli on sen verran arka että se voisi tuntua ikävältä.

    VastaaPoista
  3. Ilmeisesti kaupasta (tai ainakin joistain kaupoista) pitäisi myös löytyä sokeroimatonta karpalomehua.

    VastaaPoista