tiistai 2. helmikuuta 2010

Makuaistissa vikaa

No niin, seuraava sivuoire bongattu: kaikki maistuu ihan omituiselta. Aamupala vielä maistui aika normaalilta, mitä nyt mehu ja kahvi on maistunut vähän hassulta jo useamman päivän, mutta nyt hävisi sitten maut melkein kaikesta. Tässä päivän mittaan maistamistani asioista (makaronilaatikko, ketsuppi, omena, kaurakeksi, suklaa) ainoastaan suklaa maistuu vielä jossain määrin siltä kuin pitääkin. Omenan haukkaaminenkin oli kuin olisi pistänyt suuhun märkiä sahajauhoja. Onneksi tämä tilanne ei ole pysyvä, ja toivottavasti se ei kestä kovin montaa päivää. 

Nelivuotias ei muuten tykännyt äidin uudesta kampauksesta. Aluksi poika epäili että nyt äidiltä on alkaneet hiukset lähteä niin kuin on puhuttu, mutta kun kävi ilmi, että kampaaja ne oli lyhentänyt, poika suuttui. Ei kuulemma tunne minua.

4 kommenttia:

  1. Itselläni oli 5. sytostaatti samana päivänä kuin sinulla eka. Kolme ekaa olivat CEF:ä ja seuraavat kolme taxotereä joista siis yksi "nauttimatta". Makuaisti on täälläkin kateissa. Jopa ihanat juustot maistuvat vain rasvanapeilta. Onneksi tämä on väliaikaista. Kiitos välittömästä blogikerronnasta ja tsemppiä! Terveisin 9/2009 rintasyöpäleikkauksessa ollut 47-v kahden lapsen äiti.

    VastaaPoista
  2. Sinullahan on vaatelias makutuomari : ) Mun makutuomari-poika sanoi mun näyttävän avaruusoliolta ilman hiuksia - ei tipu kehuja lapsilta kohteliaisuussyistä !

    Mitenkäs sun kahvinjuonti (jos kahvia käytät)? Mulla oli "kahvitrattina" suurin ongelma kahvin kanssa, se maistui ihan kaamealta, suorastaan myrkyltä. Mutta piti vaan aina väkisin yrittää, kun tottumus oli niin verissä.

    VastaaPoista
  3. Vieläkin muistan tuon tyhjän maun tunteen.. JA kahvi oli pahaa, siitä olisi helposti päässyt irti sytojen aikana (jos olisi halunnut). Usein mieli teki vahvoja makuja: ihan kuin ravintolaillan jälkeen.

    Nelivuotiaat ovat kyllä ihanan lahjomattomia. Sieltä ne suurimmat viisaudet tulevat, kun vain pysähtyy ja kuuntelee. Muotiasioissa kuten tukkakysymyksissäkin kannattaa kuitenkin ehkä luottaa enemmän omaan makuun:)

    VastaaPoista
  4. Heguli, voiton puolella olet siis, hienoa. Perästä tullaan, vaikka leikkauskin on mulla vielä edessäpäin.

    betty, kahvi maistuu kummalliselta mutta pakko sitä on saada, kofeiinin vieroitusoireet (jysäri) vielä tähän päälle - ei kiitos. :D

    tiina, mausteet ja suola tuntuvat tosiaan vielä maistuvan siltä kuin pitääkin.

    VastaaPoista