perjantai 1. lokakuuta 2010

Pinkki kuukausi

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä. Pelkästään Suomessa 4500 naista sairastuu vuosittain rintasyöpään. Aika pysäyttävä luku. Hoitojen tehosta kertoo se, että noin 88% sairastuneista on elossa viiden vuoden kuluttua, mutta ikävä kyllä nämä prosentit tarkoittavat sitä, että 12% prosenttia menehtyy melko pian sairauden toteamisen jälkeen. Lisäksi moni rintasyöpään sairastunut edelleen häpeää sairauttaan, vaikka sairauden syntyyn vaikuttavat tekijät ovat moninaiset, eikä toistaiseksi tunneta menetelmiä, joilla sitä pystyttäisiin ehkäisemään.

Jotta hoitomenetelmät ja mahdollisuudet ennustaa sairastuvuutta edelleen kehittyisivät, ja jotta rintasyöpään liittyvä häpeä saataisiin hälvenemään - jotta yhä useampi nainen voisi jatkaa elämäänsä syövän jälkeen ja tehdä sen pystypäin, häpeilemättä, lokakuu on Roosa nauha -kuukausi. Sen aikana tempaistaan eri tavoin rintasyöpätutkimuksen hyväksi. Kaupoissa on jos jonkinlaista pinkki nauha -tuotetta, joiden myyntihinnasta osa lahjoitetaan tutkimukseen. Koska itse mieluummin ohjaan rahan suoraan tutkimukselle kuin ostan kaikenlaista tilpehööriä, päätin osallistua lisäämällä blogiini tuossa sivupalkissa vilkkuvan Syöpäyhdistyksen Virtuaalikeräyslippaan. Katsotaan saadaanko kaksisataa euroa täyteen!

(Lippaan ärsyttävästä välkkymisestä pääsee ainakin Firefoxissa eroon siirtymällä hetkeksi toiseen välilehteen.)

5 kommenttia:

 1. Vau, hieno idea ! Olikohan tuo vaikea ladata, täytyy tutkiaa...
  HYVÄÄ KOTIMATKAA, tervetuloa kotiin !

  VastaaPoista
 2. Siis ihan mahottoman hyvä juttu!! Bongasinkin sen keräyksen äsken sun blogista kun kävin piipahtamassa!!! Laitoin jo omankin keräyksen pystyyn!! Mahtihienojuttu!!!
  Tervetuloa kotia kohta :)

  VastaaPoista
 3. Tänään keskustan läpi kävellessäni vastaan tuli laumoittain pinkkejä teekkareita (konetekniikan puolella ne vaaleanpunaiset haalarit taitaa olla) keräämässä rahaa rintasyöpätutkimukselle. T-paidoissa luki "Teekkarit tissien puolesta" tms. Loistava idea, kerrankin pinkeistä teekkareista tulee jotain muuta mieleen kuin pienet vappupossut ;-)

  VastaaPoista
 4. Olen myös tykästynyt tähän pinkkiin kaupallisuuteen alun kakomisen jälkeen. Olen otettu, että niin moni jollain tavalla rintasyövän koskettama haluaa olla tässä kampanjassa mukana. Tutun kaverin kiinteistövälitysfirmakin näkyi sponsoroivan isosti, lupasivat lahjoittaa jokaisesta lokakuun aikana välitetystä asunnosta 40e tähän. Hienoa!

  JA turvallista kotimatkaa, tervetuloa takas!

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti osallistuun keräykseen - ei kun menox lippaalle.
  pirtsikka

  VastaaPoista