perjantai 8. lokakuuta 2010

Nahanluonti

Sädehoidon päättymisestä on nyt reilu kuukausi ja lopulta alan taas näyttää ihmiseltä. Viimeiset kolme viikkoa sädetetyn alueen ruskeaksi paahtunut ja kuivunut iho on nimittäin kesinyt todella irvokkaan näköisesti. Mutta nyt on nahka luotu. Arpikin, jonka pelkäsin kasvattavan ylenmäärin arpikudosta, näyttää ainakin toistaiseksi - no niin, siistiltä.

Olkavarsi pyrkii edelleen välillä turpoilemaan, mutta kun maltan välillä pitää tukihihaa, se taltuttaa turvotuksen. Käsi toimii kohtuullisesti, mutta sen oloisia kiristyksiä ja kipuja leikatun puolen kyljessä on, että olen miettinyt huolisiko Naistenklinikan fysioterapeutti minut vielä möyhennettäväkseen.

Muut vaivat ovat ennallaan, jos eivät suorastaan hieman pahempia kuin ennen - lyhyetkin kävelymatkat tuntuvat jaloissa, jos en ota särkylääkkeitä. Varsinkin jalkaterät ovat nyt alkaneet kipuilla. Niissähän minulla oli havaittu inflammatorisia/degeneratiivisia muutoksia luustokartassa. Reumapolilta odottelen kutsua edelleen, mutta kun ei tämä vaiva suoranaisesti henkeä uhkaa, saatan sitä joutua odottelemaan pitkäänkin.

Työ on imaissut pariinsa, hyvässä ja pahassa. On helppo alkaa laiminlyödä ulkoilua, liikuntaa ja terveellistä syömistä, koska ei (muka) ehdi tai jaksa. Toisaalta työ saa ajatukset muualle kuin sairastamiseen, ja sen kautta olo tuntuukin terveemmältä. Töiden alkamista seurannut väsymyskin on alkanut hellittää.

PS. Koska lähdemme viikonlopuksi reissuun - hakemaan pojan mummolasta kotiin - ilmoitan myös PPP-projektin tämän viikon tuloksen jo etukäteen: -900 g.

12 kommenttia:

 1. siis mitä ihmettä -900 g ! ! ! o n n e a !!! AIVAN MAHTAVA TULOS ! Meikkä ei ole uskaltanut edes vaakaan päin katsoa. Olen nauttinut kyläkahveista - valkosuklaatuorejuustokakkua, sahramimantelipullaa, mustikkapiirakkaa - täydellä rinnalla ; )
  Minä olen huijannut itseäni sillä, että kun tuo sädetysiho on vasta vähän yli viikon saanut rauhoittua, niin ei sille viitsi hikipisaroita suoda ... hmmpph kaikkea sitä immeinen keksii. Ensi viikolla tulee kuluneeksi hoitajien mainitsema kaksi viikkoa ja silloin .... oliko se niin kuin Sanna sanoi, että näytetään närhen munat ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 2. No voi hemmetti, ei kun siis - onnea! Miinus 900:si jälkeen en uskalla mennä enää vaa'alle! (Pitää lainata Sannalta niitä närhen munia!) Onnittelut myös nahanluonnin päättymisestä ja ainahan sitä fyssaria voi kysyä. Vetoa vaikka siihen, että vaiva on heidän aiheuttamansa! Mutta, hyvää pitkää viikonloppua ja iloista tapaamista jälkikasvun kanssa!

  VastaaPoista
 3. Mahtava PPP-tulos ja pari päivää etuajassa vielä! Onnittelut :) Täälläkin on oltu vähän lepsuja, kuten Pirtsikka tossa tunnusti.. Kuinkahan tässä punnituksessa käy...

  Naistenklinikan fysioterapeutin apu kyllä kuuluu sulle edelleen. Itsekin soitan sinne, jos turpoilu alkaa, nih!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. NO huh-huh. Mahtava tulos!! Siis nyt jo -900, eikä oo ees punnauspäivä!!! Mitäköhän se olis näyttänyt oikeana päivänä????
  Työ olis imassu mutkin ja varmasti olisin saanut ajatukset muualle, jos olisin omiin töihini palannut saikun jälkeen. Onneksi kuitenkin repäisin itseni hetkeksi irti.

  Tosi pöhköä noi sun kivut jaloissa. Hölmöä suorastaan! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Onnea siististä arvesta eli tervetuloa siistiarpisten joukkoon !
  Jalkakivut ovat kenkku juttu. Yhdelle ihmiselle riittäisi hyvin yksi poishoidettu syöpä, ja ei mitään lisätauteja siihen päälle kiitos. Toivottavasti vaiva olisi ohimenevä juttu.

  Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, että sinulla on työ, joka imaisee mukaansa. Muista, ettei liian kovasti kuiten. Minäkin haluaisin sellaisen. Onnekseni minulla on hyvät työkaverit (sentään). Se pelastaa jo paljon.

  Hieno PPP-tulos. Mii sou praud ov juu. Itselläni on joku ihmekausi, paino näyttää tippuvan aika vauhdilla, vaikka mitään en tee. Paitsi ajattelen ja voin henkisesti vähän kehnosti. Kerron joskus tässä lopputuleman tähän kaikkeen, kunhan itseni ongin syvistä vesistä pinnalle. Onneksi painon suhteen sentään menee näin päin. Etten syö syömistäni... ;)

  Toivottavasti on hyvä ja rentouttava viikonloppu!!

  VastaaPoista
 7. Kiara. Onkohan tuo laihtumisesi ihan vain ajattelusta johtuvaa. Riveiltä ja rivien välistä kuulostaa vähän huolestuttavalta. Hienosti jaksat kuitenkin muita kannustaa. Voimia sinulle ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. RK, kiitos huolehtimisesta. Olen toki rajoittanut syöntiä kovasti, ja elämäni on puntarissa monelta saralta. Terve olen, siis fyysisesti, se on aika vasta testattu. Psyykkinen puoli on vähän tiukilla tällä hetkellä, mutta lupaan, että jouluun mennessä - luultavasti jo aiemminkin - tämäkin puoli on paremmassa kunnossa. Nyt jo menossa parempaan päin. Enkä ole tässä yksin. Joku päivä vielä kerron enemmän. Tällä hetkellä en vain vielä voi.

  Fyysisesti voin paremmin kuin aikoihin. Ihanaa, kun mahanröllykkä on pienentynyt ja jaksan juosta lasten kanssa :)

  Kiitän Kitsuakin palstatilasta :)

  VastaaPoista
 9. pirtsikka, Rk, Tee ja Sanna, älkää nyt leikistä luopuko - vähän huijauksen makua tuossa punnitustuloksessa ehkä oli sikäli että täällä äidin lihapatojen ääressä tulee varmaan kaikki grammat takaisin korkojen kanssa ja jos tilanne katsottaisiin viikonlopun jälkeen, se voisi olla ihan toisen näköinen.

  betty, saa nähdä siirtyvätkö jalkakivut jossain vaiheessa historiaan... toivoisin kyllä kovasti sitä. Jatkuva särkylääkkeiden syöminen kun on minulle aika vastenmielistä.

  Kiara, toivottavasti valoa alkaa häämöttää raskaan vaiheen toisella puolen. Voimia sinulle.

  VastaaPoista
 10. Huisat fanfaarit ja eläköönhuudot hyvän punnitustuloksen johdosta!

  VastaaPoista
 11. Kitsune, oletko lukenut Rintasyöpäyhdistyksen keskustelupalstalta ketjua "Kilpirauhanen"..? Siinä aloittaja mainitsee liian pienen tyroksiiniannoksen aiheuttaneen mm. nivelkipuja.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Tilu. :) Samaten itsellesi.

  Tee, epäilinkin juuri tuota kilpirauhasta nivelkipujen syyksi ja arvot kontrolloitiin syöpiksellä elokuussa, mutta vaikka arvot olivatkin aivan häränpyllyllä, eivät ne ainakaan vajaukseen viitanneet. Kontrollissa käskettiin kyllä käydä tk:ssa noin kuukauden päästä, mutta se on jäänyt reissatessa toistaiseksi tekemättä, kun pitäisi varata kai jokin aika ns. omalääkärille labralähetteen saamiseksi (joka, sivumennen sanoen, on yksi tekijä minkä takia se aika on edelleen varaamatta - sen lekurin kanssa en tule sitten yhtään juttuun).

  VastaaPoista