sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Suvisunnuntai

Kävimme tänään palstalla. Mies uhkasi lähtiessämme ettei anna minun tehdä mitään, mutta ihan hyvinhän sitä kitkee yhdelläkin kädellä. Varovainen yritin olla, mutta poltin silti vasemman käsivarteni nokkoseen ja sain siihen pienen pintanaarmun vadelmanvarsista. Sitten kun kyllästyin kitkemiseen aloin käveleksiä ympäriinsä. Olen ollut huomaavinani että tuollainen kevyt liikunta auttaa pistämään nesteitä liikkeelle ja helpottaa turvotusta.

Olen nukkunut paljon paremmin saatuani dreenin pois, mutta aamuisin olen todella kipeä ja jäykkä ennen kuin saan venyteltyä. Vasen käsi ei nouse olkapäätä korkeammalle muuten kuin oikealla auttamalla, eikä vieläkään suoristu ihan kokonaan. Tänä aamuna turvotusta kainalon seudulla oli vain vähän, mutta se on päivän mittaan liikunnasta huolimatta lisääntynyt ja nyt tuota nestettä on mielestäni kertynyt kainalon tietämille niin paljon että sille täytyy varmaankin jotakin tehdä. Myös haavan ympärillä on kiristävää tunnetta. Huomenna edessä on siis aikainen herätys ja reissu Meilahteen. Olkavarsikin aiheuttaa murheita. Vaikka olen sitä ahkerasti hieronut lääkärin ohjeiden mukaan, tuntuu turvotus pyrkivän leviämään kyynärpään alapuolelle. Toinen hyvä syy mennä huomenna näyttäytymään osastolle.  

Punkteeraus kammottaa jo etukäteen, mutta toivottavasti olo sillä helpottuu. Onneksi vanha ystäväni tulee huomenna käymään ja viihdyttämään minua koko loppupäiväksi, on jotakin mukavaakin odotettavissa huomiselta.

9 kommenttia:

  1. Kyllä, heti aamusta naikkarille. Tuossa tuli jo monta syytä. Jotain kivaakin; palsta tänään ja ystävä huomenna. Olisit nyt uskonut miestä sen kitkemisen kanssa. Joo tiedän, tylsää on jos ei saa tehdä mitään, mutta nyt ei ole aika saada infektioita.

    VastaaPoista
  2. Älä turhaan jännitä punkteerausta. Jouduin käymään yhden kerran kun haavan ympärille tuli sen verran turvotusta että soitin osastolle ja koettelin jonkun hoitajan huumorintajua..Sanoin näet että näyttää kuin siihen kasvaisi uusi rinta..Toisessa päässä tuli syvä hiljaisuus ja hetken kuluttua varovainen naisääni kertoi että "Siihen ei valitettavasti kasva uutta rintaa, vaan kyseessä nestekertymä joka punktoidaan pois"..Aijaa. No, punktio ei sattunut kun laittoivat ensin puudutuspiikin, jota en edes huomannut (leikkauksen jälkeinen tunnottomuus)

    Minä ymmärrän Oikein Hyvin halun tehdä jotain. Koeta silti olla varovainen, ettet tosiaan saa mitään haavaa saati infektiota.

    Tsemppiä huomiseen :) !!

    -Hahtis-

    VastaaPoista
  3. rk, ei se ole syvä naarmu. Ja lupaan olla varovainen.

    Hahtis, ei ole totta :D Hoitaja ei ollut tainnut tottua huumoriin potilailta... Juuri tuolta mullakin näyttää, kuin olisi kasvamassa uusi rinta. Hyvä tietää että puuduttavat ensin, pelottaa heti vähemmän.

    VastaaPoista
  4. Puutarhahommiin sitten ryhdyit.. aika sissi! Minua varoiteltiin niin haavan repeytymisestä, että kuljeskelin pitkää käsi taskussa ulkosalla -sitä kun on puuhaamaan tottunut, niin epähuomiossa olisi voinut hommiin tarttua. Nyt kun muistelen, niin sitähän ihan käskettiin pitää kättä taskussa, jotta käsi ei roiku eikä kerää nestettä niin herkästi. Jotain taikaahan tuossa neuvossa voi ollakin.

    Pelotta huomiseen!

    VastaaPoista
  5. Siltähän se nestekertymä näyttää kuin siihen kasvaisi uusi rinta ;)

    Muistathan desinfioida ja hoitaa nyt pienetkin haavat. Punktio ei tunnu oikein missään, kun koko alue on sen verran tunnoton ilman puuduttamistakin ;) Mutta sitä piikkiä ja toimenpidettä ei kyllä kannata välttämättä katsella..

    Mun kommentit tulee kyllä myöhässä, kun on takana kurkkukipuinen ja horkkainen yö. Vaikka lämpö on toistaiseksi ollut mitatessa korkeimmillaan 37,6 niin nyt tämä lämpöily tuntuu lihaksissa - kun se taas silloin sairaalakeikalla ei juuri tuntunut, vaikka oli sen 38. Tämä taitaa olla ihan tavallinen flunssa ja kolotukset sen mukaisia.

    VastaaPoista
  6. Heips ja hyvää juhannuksenjälkeistäelämää!

    Minultakin punkteerattiin kerran leikkauksen jälkeen, eikä se myöskään minulle tuntunut kipeältä toimenpiteeltä, tosin punkteeraus oli turha, sillä nestettä ei saatu imettyä.

    Leikkauksen jälkeen haava-alue tuntuu pitkään melko turralta, vieläkin se tuntuu erillaiselta kuin muu osa rintakehää.

    Hyviä jumppahetkiä!

    VastaaPoista
  7. jätän puumerkkiä, että täällä piipahdellaan, vaikkei aina kommentoikaan!
    Oohan varovasti :)

    VastaaPoista
  8. Hei Kitsune ja terveiset II cefistä pirtsikalta ; ) Nyt on SE olo ja uni maittaa.
    Punkteeraus meikällä useita kertoja eikä sattunut kun pari kertaa ihan lopussa silleen pikapistävästi. Tunnottomalle puolelle mulla laittoivat enempi kainalon puolelle. Ei kantsii jännittää. Vaiks kaiketi olet jo ollut ... meikkä täällä hömppäpäisenä ... TOIVOTTAVASTI ei sattunut, helpottaa kuitenkin eikä sitten enää pingota.
    Valitin lääkärille lonkka/reisisäryistä - pääsen luustokartoitukseen, hui sentään.
    Terkut sängyn pohjalta
    pirtsikka

    VastaaPoista
  9. tiina, jännä juttu miten erilaisia ohjeita annetaan. Meillä korostettiin että kaikkea voi heti kotiuduttua alkaa tehdä paitsi kantamaan painavia tavaroita tai tekemään riuhtovia liikkeitä.

    Tee, toivottavasti on ihan flunssaa vaan, olethan kuitenkin varovaisena ja menet näytille sairaalaan jos kovin kuumetta nousee. Paranemisia!

    Tilu, just tuli tänään rintasyöpäyhdistyksen lehti ja siinä oli juttu kainalon tyhjennyksestä, no kas, lähes kaikki jutussa mainittavat vaivat jo löytyy - sekä tunnottomuutta että 'yliherkkää' tuntoaistia että omituisia hermopistoksia... Haava-alue oli alkuun ihan turta, nyt aristaa enemmän. Punktiosta tuonnempana lisää.

    sanna, samaten luen aina postauksesi vaikken kaikkia kommentoikaan. :)

    pirtsikka, huhhuh, luustokartoitus jännättävänä... Uskallankohan mä sanoa lääkärille noista säryistä mitään, jos SE onkin levinnyt luustoon? (Tämä on kyllä käynyt jonkin kerran mielessä kun noita kipuja on ollut mutta mieluummin uskoisin johonkin muuhun selitykseen.) Peukutukset puhtaalle luustokartalle, joko selvisi milloin se on?

    VastaaPoista