keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Kokemusten jakamisesta

Rintasyövän myötä olen tutustunut, joko virtuaalisesti tai elävässä elämässä, joukkoon upeita, rohkeita, sisukkaita ja viisaita naisia, joita tuskin olisin koskaan muuten tavannut. Tänään kävin kahvilla yhden kohtalotoverin kanssa, jonka tapasin alunperin punktiojonossa. Puhe käsitteli tietysti pääasiassa tätä yhdistävää tekijää. Vaikka yleisesti ottaen en usko johdatukseen, tällä kertaa minustakin tuntui että tuo alkujaan sattumatapaaminen oli merkityksellinen, niin samansuuntaisia ajatuksia meillä oli tämän sairauden tiimoilta ollut.

Alkujaan aloitin tämän blogin, koska halusin jakaa tietoa ja kokemuksiani siinä toivossa, että ne voisivat auttaa jotakuta toista samaan tilanteeseen joutunutta. Koska kerroin sairaudestani avoimesti, puhelimeni alkoi kohta piipata jatkuvia vointitiedusteluja, ja blogi tuntui myös helpolta tavalta tiedottaa ystäville ja kavereille missä mennään. Vertaistukea en sen sijaan osannut odottaa, enkä sitä, kuinka tärkeäksi henkireiäksi tämä blogi minulle muodostuisi. Sytostaattipotilas ei aina jaksa lähteä ihmisten ilmoille muita tapaamaan, mutta omien ajatusten noidankehää helpottaa päästä purkamaan ne ja saada muilta vastakaikua, tietää ettei ole yksin tämän sairauden kanssa.  

Olen kiittänyt täällä aiemmin monia ystäviäni. Tällä kertaa haluan erityisesti kiittää teitä vertaistukijani ja virtuaaliystäväni. Kokemusten jakaminen kanssanne, joko blogien kautta tai kahvikupin yli, on tehnyt tämän sairauden helpommaksi kantaa ja merkitsee enemmän kuin osaan sanoiksi pukea. Kiitos että rohkaisette, tsemppaatte, kerrotte kokemuksenne ja keskustelette. Kiitos että olette.

5 kommenttia:

 1. Jossakin lähistöllä ukkostaa hellepäivän päätteeksi.. senkin uhalla istun vielä hetken koneella jotta saan heti kommentoitua Tärkeää asiaa.
  Täällä vilkuttaa sinulle yksi yhtä kiitollinen vertaissisko. Sairastaminen voi tuoda mukanaan myös paljon hyvää. (Virtuaalinen) vertaistuki on yksi ehdottomasti parhaista asioista, jonka tärkeyden ymmärsin heti alku"matkasta". Vertaishali pohjoisesta!

  VastaaPoista
 2. Nyt tulvahti kyyneleet silmiin - kiitos, että sinäkin olet.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, että sinä olet. Meitä on monta ja kuinka tärkeäksi tämä joukko onkaan täällä muodostunut..ja tiiviiksi!! en ikuna olisi uskonut, kun blogin pystyyn laitoin, millaisen tuen tämä antaa.
  Jatketaan matkaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kaunis kirjoitus, ja selvästi sydämen pohjasta. Yllättävän tärkeitä olette minullekin kaikki vertaistukiystävät, sitä ei tosiaan polun alussa olisi uskonut, mutta näin se vaan on.

  VastaaPoista
 5. KIITOS KIITOS KIITOS Kitsune, että sinä olet !!!
  Virtuaalinen vertaistuki on minulle kaikki kaikessa, vaikka minulla ei sitä omaa sivua olekaan. Tunne on aika voimakas ja juuri niin kuin kirjoitit, ei aina viitsi ihmisten ilmoille kiiruhtaa.
  Meidän vanhempi koira sairastui yht äkkiä vakavasti (täyttäisi elokuussa 9 v). Diagnoosia ei pystytä kertomaan, epäillään isoa kasvainta. Voi itku !
  Koko perhe pois tolaltaan. Itkua !
  pirtsikka

  VastaaPoista