maanantai 9. toukokuuta 2011

Kevätväsymys

Kevät on tullut ja sain kontrollista puhtaat paperit, kaiken pitäisi siis olla hyvin. Miksi minua silti väsyttää, väsyttää kaikki? Miksi en tunne oikein mitään, en edes iloa koivun hennonvihreistä pienistä lehdistä heleänsinistä taivasta vasten?

Eilen ja tänään puuhasin maatöissä. Kun kukaan ei ollut vahtimassa ja kieltämässä, kuin uhallakin muokkasin maata ja käänsin kompostia. Ajattelin että ähäkutti, mieli voi olla turta mutta ruumiini sentään pystyy tähän vielä. Lopetin vasta kun vasemmassa kädessä alkoi tuntua jomottava kipu, kuin varoitus.

Ainakin tunnen vielä kipua.

10 kommenttia:

 1. Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito jne... Ruumiillinen työ, kättensä jälkien tulos heti nähtävissä, mahtoiko se olla salakavalan antoisaa? :) Älä nyt silti reuhdo jäseniä kipeiksi.

  VastaaPoista
 2. Päivitys klo 0.00 ;). Että semmoset fiilikset? Jos ainoa mikä tuntuu on kipu, niin tarttis varmaan tehdä jotakin. No, helpommin sanottu kuin tehty. Ja varmaan ärsyttää tuo kehotuskin, joten... joltain tuntuu sittenkin!
  Täällä tuntuu siltä, että pelkkää ajanhukkaa tämmöisenä, aurinkoisena päivänä töissä oleminen. Sinäkin voisit olla vaikka palstaasi nyppimässä, mutta EI maata kääntämässä, ja minä - kylkeä kääntämässä auringossa, niinkuin eilen.

  VastaaPoista
 3. Maiu, onhan siinä oma viehätyksensä, että saa aikaan jotain konkreettista, ja niinkuin jo muinaiset kiinalaiset tiesivät, puutarhanhoito tekee ihmiselle hyvää.

  rk, sain rangaistukseni maankääntötöistä, tyhmää uhmakkuutta moinen tietysti olikin - käsi on tavallista pahemmin turvoksissa ja särkee Lyricasta huolimatta. Itsepähän sitä kerjäsin.

  Jotain vikaa on varmaan kun ei edes tuo sää houkuttele.

  VastaaPoista
 4. Vie varmasti aikansa ennenkuin värit palaavat elämään.
  Fyysinen työ on mukavaa, kun vaan jaksaisi.
  Lauantaina mätettiin puita liiteriin miehen kanssa ja jo oli paikat kipeänä. Olkapäät molemmat, ei tiennyt miten olisi nukkunut. Tunnustettava on ettei jaksa niinkuin ennen. Yritä kuitenkin säästää kättäsi, vaikka joskus raivopäinen riehuminen onkin hyvästä.

  VastaaPoista
 5. olga, oli minullakin käden lisäksi kipeänä selkä ja jalat tuon kompostinlevityssession jälkeen - ei tainnut olla ihan ergonomista lapiointitouhuni. Kättä pitäisi säästää, mutta ottaa niin aivoon olla tällainen puolirampa.

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän turhautumisen, ottaa se päähän kun ei käsissä ole voimia ja aina on pyydettävä apua. Lihakset väsyvät niin helposti. Jalatkin on kävelystä kipeät, ennen ei tuntunut sellaiset normilenkit ollenkaan. Femari taitaa tosiaan surkastuttaa ihmisen ennen aikojaan. Joku väsymys on iskenyt minuunkin, kun ei 8-9 tuntia unta tahdo riittää.

  VastaaPoista
 7. Kait sitä on tsempannu itteensä ennen tuloksien saamista. Nyt ei tarvitse hetkeen tsempata, siitä sitten väsymys/ärtymys/mikälie tuloksena? En tiedä, mutta itselläni ainakin on niin, että väsymys on valtava nyt kun se varsinainen muuttourakka on tehty. Enää ei tarvitse olla pirteävirkeä ja ehtiä joka suuntaan. Nyt en sitten jaksakaan mitään...

  VastaaPoista
 8. Positiiviset vivahteet ovat kieltämättä olleet vähän hakusessa viime aikoina. Viime sytokeikka vei voimat ihan eri tavalla kuin aikaisemmin ja se kyllä tuntui sitten myös mielialassa. Sen on sisäistänyt ja hyväksynyt että kaikkea ei suinkaan jaksa eikä tarvitse jaksaa niin kuin ennen, mutta nyt oltiin jotenkin uudella pohjatasolla, ei jaksa mitään, pelkkä oleminenkin tuntui tuskalta. Tällä viikolla ladataan kuitenkin akkuja eikä murehdita ensi viikkoa. t. pete

  VastaaPoista
 9. On täällä sitkeää porukkaa, kun sietorajaa venytetään kaiken aikaa - onneksi välillä hieman vähemmän. Hyvää akkujenlatausviikkoa petelle!

  VastaaPoista
 10. Kiara, kaipa tässä on tsempannut aika pitkään yhtä sun toista, ihmekös tuo jos sitten väsyttää. Salli vaan itsellesi lepoa muuttourakan jälkeen, rankka talvi ja kevät on sinullakin takana.

  pete, oikein hyvää akkujenlatausviikkoa ja paljon virtaa akkuun!

  rk, kai se on jonkinlaista "syöpäkapinaa" tuo sietorajan venyttäminen. No, rangaistus tuli kapinalliselle. Pitää kai vain odottaa että joku muu hoitaa kasvimaan kääntämiset.

  VastaaPoista