keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Vuosi sytostaateista

Kävin tässä kontrollien jälkeen vielä röntgenkuvassakin. Kuvauksellinen kohde oli vasen olkavarsi, jossa on ollut jomottavaa särkyä ja paineluarkuutta vielä hermosärkyjä taltuttamaan määrätyn Lyrican aloittamisen jälkeenkin. Luista ei onneksi löytynyt säryille mitään syytä. Yhdessä olkavarren jänteessä näkyi kalkkia, joka kuulemma kertoo pitkäkestoisesta ärsytyksestä. Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä sen enempää syövän kuin lymfaturvotuksenkaan kanssa, eli se lienee perua vanhoista olka- ja hartianseutuvaivoistani. Olen tyytyväinen että särkyjen syy selvitettiin. Niiden kanssa on helpompi elää, kun tietää, että mistään vakavasta ei ole kyse.

Viimeisestä sytostaatista on tosiaankin kulunut jo vuosi. Tukka on kasvanut niin että on pitänyt sitä tähän mennessä pariin kertaan kampaajalla käydä siistityttämässä. Hiukset kasvoivat takaisin tuuheina ja hyväkuntoisina, ja ilahduttavan tummina - kahdenkymmenen vuoden värjäys- ja permanenttikierteen jälkeen en enää ollut edes selvillä, minkä väriset hiukseni oikeastaan ovat. Onhan siellä joukossa muutamia harmaitakin, mutta ne eivät minua häiritse. Tässä iässä ja tällä kokemuksella saa ollakin. En aio hiuksani värjätä, niin kovin olen tykästynyt tähän Omaan Tukkaan, joka ei purista päätä eikä hiosta kuin korkeintaan kuumimmalla kesähelteellä. Tässä kuvassa nykytilanne.


Vertailun vuoksi tilanne tasan vuotta aikaisemmin.

 
Täällä etelässä kevään hento ensiviherrys on jo vaihtunut voimakkaampiin vihreän sävyihin, ja koivuissa on jo kunnon lehti, vaikka vielä niistä ei saunavastoja saakaan. Luonto on puhjennut kukkaan ja kaikki kasvaa kilpaa pitenevän päivän kanssa. Muutaman viileän päivän jälkeen viikonlopuksi on jälleen luvattu lämpenevää. Vaikka vieläkin väsyttää, vähitellen tunnen itsekin lämpeneväni ja heräileväni kevääseen. Tähän asti on tultu ja tästä on vain yksi suunta - eteenpäin.

15 kommenttia:

 1. Oiiiih, ihanan motivoiva TUKKAkuva!!! :) Vaikka mun lähtötilanne ei ihan noin lyhyt ollutkaan niin silti tuntuu niin kovin hitaalta kasvu, vaikka eihän se 1-1,5cm paljoa kuukaudessa ole. Silti sitä odottaa niin kovin hetkeä että peruukin saisi laittaa kesäteloille, toivottavasti iäksi.
  Onnittelut vielä puhtaista luista :) Toivon niin että mullakin huomenna ilon aihetta, jotta saapi karvat jatkaa kasvuaan rauhassa.

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa! Hieno TUKKA!
  Ja minähän tulen tasan vuoden sinua perässä, joten on todella hieno nähdä tuo kuva Omasta Tukastasi.

  T: Harvahapsi-Satsuke

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat kuvat ! Huom. iloisesti vilkkuvat silmät ei-tukattomassa, aivan mahtavaa ! Hienoa Kitsune - "Tästä mennään eteenpäin" niinkuin Jutilakin Leijona-haastattelussa totesi muutamaan kertaan ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 4. Kiitos kuvista! Kaikki kolme ovat yhtä söpöjä. Vuosi jo? Viime keväänä näihin aikoihin pähkäiltiin huivin ja pertsan välillä Ranskan matkaa varten.
  Minäkin kiinnitin huomioni ensimmäiseksi noihin tukattoman kuvan silmiin, iloa ja ilkikuriahan niissä näkyy, toisin kuin muissa tuon ajan kuvissa. Vertailuluotos tosin on aika pieni ;)
  Hyvä että olo alkaa kohentumaan ja kevään lämpö tuntuu hyvältä.
  P.s. Kyllä meillä vastakausi alkoi jo viime lauantaina ja ihan ehdalla paikallisvastalla.

  VastaaPoista
 5. Teillä on tosiaankin kevät paljon edellä meistä. Satanut on nyt paljon, onneksi luvassa parempaa säätä,

  Hienot kuvat sinusta, oikeastaan klanissa kuvassa asennetta, tietysti ihana kun on hiukset kasvaneet ja noin paksuina ja hyväkuntoiseina. Ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Hei sisko!

  Ihanat kuvat! Mahtava Oma Tukka ja ilkikuriset silmät toisessa :-) Ihanaa, että sait puhtaat paperit luustokuvista, näinhän minä sinulle taisin ennustellakin, mutta tuli vielä vahvistus. Hienoa! Lepää ja nauti auringosta! Halaus,

  Hope

  VastaaPoista
 7. Tosi mahtava, tuuhea pehko! Silmät tosiaan kiinnittävät huomion tuossa vertailukuvassa ;) Ja ihana kuva kirsikan (?) kukista.

  Onnittelut vielä hyvistä luustokuvista :)

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 8. Minäkin tulin kutreja ihailemaan! Tosin ihailen myös tuota tukattomampaa päätä, hienon muotoinen, toista kuin omani.

  Lämpimin terveisin conehead-pöllönpoikanen

  VastaaPoista
 9. Vuosi jo? Onpas siitä aikaa. Juuri äskenhän tätä aloit kirjottaa :)

  Ihanat hiukset! Ja kuten moni muukin sanoo, ihanat silmät!!

  VastaaPoista
 10. suninthemoon, se 1 cm kuukaudessa on itse asiassa aika paljon, koska lyhyessä tukassa kasvu näkyy :)

  satsuke, mulla kesti noin kuukauden viimeisestä hoidosta ennen kuin hiukset alkoivat kasvaa.

  pirtsikka ja rk, muissa saman setin kuvissa ilme olisikin ollut väsyneempi mutta tuo sattui löytymään joukosta.

  rk, minä olen luullut että ennen juhannusta ei lehti pysy oksassa kiinni jos vastoo... Mutta mökillä oli kevät niin paljon jäljessä mantereesta että eipä siellä olisi vastaksia kerätty senkään puolesta.

  olga, kaljussa ja siilissä oli kieltämättä asennetta toisin kuin tämänhetkisessä "rouvatukassani".

  Hope, kiitos onnitteluista. Itsekin uskoin loppujen lopuksi puhtaaseen tulokseen, mutta mukava oli saada varmuus.

  Terhi, ei aavistustakaan mikä tuossa kukkii - kävin kasvitieteellisessä kävelyllä.

  Tintina, kiitos, ja terveisiä sinnekin - toipumisen merkeissä?

  Kiara, vuosi tosiaan jo. Ja ihan pian puolitoista patin löytymisestä. Elämä menee eteenpäin, onneksi. :)

  VastaaPoista
 11. Totta. Vasta oli eka kerralla resuinen vitsakimppu kylpemisen jälkeen, mutta tuoksu oli hieno. Viikko viikolta lehdet kestävät paremmin, mutta juhannukseen mennessä pitäisi olla tehty, jos aikoo talveksi kuivatella.

  VastaaPoista
 12. rk, saas nähdä ovatko lehdet mökillä reilussa viikossa kasvaneet niin paljon että pääsisi vastantekoon...

  Täytyy vielä lisätä, että nyt kun sytojen loppumisesta on vuosi, alkavat kulmakarvatkin vihdoin näyttää suunnilleen samalta kuin ennen hoitoja. Ne lähtivät hitaammin, mutta myös uusiutuminen on ollut selvästi hitaampaa - ripset sen sijaan kasvoivat takaisin aika nopeasti (ja säärikarvat - kainalokarvoja mulle ei sen sijaan ole juurikaan tullut edes sädettämättömään kainaloon, sädetetty on pysynyt sileänä ja varmaan pysyykin).

  VastaaPoista
 13. Onnittelut puhtaista kuvista! Hiukset ovatkin paksut ja tuuheat, ei tosiaan uskoisi että kuvien välissä on vain vuosi. Äkkiä se aika sitten lopultakin kuluu, ainakin ja varsinkintaaksepäin ajateltuna.

  Hyvää ja lämmintä kevättä ja jaksuja !

  VastaaPoista
 14. Luulin kirjoittavani tähän kommentin jo aikaisemmin, mutta olikin vissiin kadonnut bittiavaruuteen. Mutta laitan sitkeesti uudestaan :) Ja samaa sanon kuin muutkin, että on kyllä upeat ja paksut hiukset :) Mutta mikä parasta, röntgenkuvissa kaikki oli kunnossa!!

  Mulla tuo tukkamalli on nyt samaa luokkaa kun toi sun alempi kuva, innolla odotan, että saan taas hiukseni -tai millaiset ne sitten tulevatkin olemaan- takaisin :) ensin täytys vain saada hoidot kunnialla päätökseen. vielä olis puolet jäljellä...

  VastaaPoista
 15. betty, aika on jännä ulottuvuus - hoidot tuntuivat kestävän pienen ikuisuuden, mutta tämä terve aika niiden päättymisestä on taas hujahtanut ohi hirveällä kyydillä, viikot ja kuukaudet vain vilistävät.

  kynttilänpolttaja, tsemppiä jälkimmäiseen puoliskoon!

  VastaaPoista