keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Uudet farkut

Juhlavan PPP-tuloksen kunniaksi kävin tänään nöyryyttämässä itseäni farkkuostoksilla. Sovitin kai viittä erilaista mallia (=kaikki kaupasta löytyneet ei-hiilenmustat farkut, joista oli saatavilla lahjepituus 30" ja riittävä vyötärönympärys). Kaikki sovittamani farkut olivat ns. aikuisille tarkoitettuja, eivät mitään nuorisomitoituksia. Ja arvatkaapa mitä? YHDET housut sain vedettyä reiden puoliväliä ylemmäs. Muiden pukeminen olisi edellyttänyt, että reisi on enintään samanpaksuinen kuin sääri. Eipä tarvinnut kauan miettiä, mitkä sovittamistani farkuista otan - ne jotka saan jalkaan (vaikka nekin näyttävät reisistä makkarankuorilta).

Olenko tosiaan ainoa suomalainen nainen jolla on paksut reidet?

12 kommenttia:

 1. Ensi kerralla mene hyllylle, mistä löytyy Very Nice -farkkuja! Malleissa löytyy!

  VastaaPoista
 2. Naurattaa, vaikka ei tietysti pitäisi, kun toinen äheltää farkkujen kanssa. Farkkumuoti ei ole tehty ollenkaan sellaisille, jolla on yhtää reittää ja takapuolta.
  Pitäs olla pitkä ja tikkujalkainen, minkäs tees kun tälläinen persjalkainen savolaismalli:)

  VastaaPoista
 3. Mulla on ihan sama ongelma! Farkut tursuilevat ja pursuilevat makkaroita joko reisien kohdalta ja vyötäröltä tai vaihtoehtoisesti niitä pitää lyhentää puoli metriä. Täydellisen sopivia farkkuja on melkein mahdoton löytää!

  VastaaPoista
 4. Heh-heh, ei sovituskoppiähellykselle, vaan sille, että itse olen ommellut laskoksia vanhoihin housuihin - myös farkkuihin! Ensin taakse ja eilen jo eteenkin. Eihän niistä istuvia saa, mutta pysyvät jalassa tän ppp:n jälkeen. Ongelmahan minulla on tasan päinvastainen: jos löytyy riittävän pitkät, niin takuulla mahtuu sekä reisistä että persauksista. Hupaisaa tämä naisen elämä.

  VastaaPoista
 5. Juuri tuosta syystä en koskaan palkitse itseäni uusilla housuilla:) Sitä paitsi tuo 30 lahje ei ole edes riittävän lyhyt, muistaakseni se täytyy mulla olla 28 tai 29.. Ja mulle kelpaisi ihan kaikki värit ja mallit. Eli ompelukone laulaa aina housuostojen jälkeen, ellei sitten satu olemaan caprit muodissa:)

  Oikeesti kyllä kannatti juhlistaa tuota ppp-tulosta!

  VastaaPoista
 6. Olen monet kerrat manannut sitä, ettei merkkifarkuissakaan enää löydy mallia, joka olis myynnissä vuodesta toiseen ja joissa löytyisi vielä niitä pituuksiakin. Housujen sovittaminen on tuskastuttavaa hommaa.. On ihan poikkeus, jos joskus löydän housut, joita ei tarvitse välttämättä lyhentää. Mutta eipä siinä ole tosiaan valinnan vaikeutta, kun löytyy vaan ne yhdet joita voi edes harkita ;)

  VastaaPoista
 7. Mullon sääri-ongelma. Ei ehitä reisiin asti ;) Saappaitten löytäminen syksyllä oli tuskaa.

  Ostan farkkuni pääasiassa kirppareilta, sillä lyhyenläntänä joudun aina lyhentämään niitä. Kirpparifarkuissa ei kirpaise kauheasti, jos lyhennys pilaakin farkun mallin. Olen ostanut ihan oikeaa farkkulankaa, näyttää melkein aidolle mun lyhennetytkin pökät :)

  VastaaPoista
 8. Homma on kyllä niin, etteivät nuo vaatteiden tekijät oikein tajua, minkälainen komistus nainen on. Ite yritin pukeutua vanhaan tunikaan ja ääneen ihmettelen äijänkäppyrälle, että mikäs peijakas tätä vaatetta vaivaa, kun ei mene päälle, että onko pirulainen kutistunut pesussa vai mitä. Äijä nauraa katketakseen, että taitaa äiteemuori olla nyt kuitenkin ite lihonnut. Ja niin olenkin, ihan järkkyä, tää mun sairaustaipaleeni on tuonut about 10 lisäkiloa - ainakin sen verran.Olin just meinaan laihduttanut oikein tosissani tuon 10 kg ja liikkunut ja syönyt terveellisesti. Sitten pamahti tauti ja viinerit persuksiin ja mahaan. Ihan järkkyä !!!
  pirtsikka

  VastaaPoista
 9. Mulla on sama ongelma kuin rk:lla; kun on tarpeeksi pituutta lahkeessa niin vyötärö kiristää kainaloista tai ainakin melkein ;)
  Tämä täti vierailee häpeilemättä nuoriso-osastoilla farkkuostoksilla, kun sieltä löytyy kokoja eri pituuksilla tällaselle kakkosnelos-mallille. Hoitorumban aikana katosi loputkin muodot :D
  -Riitta

  VastaaPoista
 10. Minä taas tahtoisin, että farkuissa vyötärö osuu uumalle, no tässä vähän aikaa sitten ei sellaisia farkkuja löytynyt mistään, vaan kaikissa vyötärö jäi makkarankeruuvanteeksi navan alle. Tuli tosi paksu olo.

  VastaaPoista
 11. Täällä ilmoittautuu yksi paksureitinen ja pullea peppuinen :) soppaa sekoittaa lisää pienen pieni vyötärö. Joskus ihmetellyt että miksi sitä on pitänyt syntyä "ratsastushousut jalassa" kun ei koskaan ole hevosta omistanutkaan ;) Että farkkujen löytäminen saati se, että ne näyttäisivät hyvältä - on mahdotonta!! Ennen sairautta laihdutin 16kg ja vyötäröstä tuli naurettavan pieni, mutta pylly se vaan oli ja pysyi isona. Mutta näillä on mentävä mitä on annettu. Farkut jätän niiden käytettäväksi, joille ne sopivat.

  -Hahtis-

  VastaaPoista
 12. Joo, siis minä (ennen sytostaatteja 160cm ja 55-56kg) en voi ostaa pitkävartisia saappaita, koska pohkeet on kuin DDR: kuulantyöntäjillä. Sitten kun mulla on vyötärö PLUS takamus PLUS reidet, niin mitkään skinny fit farkut, joita on 90% farkuista, ei vaan mene jalkaan. Hanurista.

  VastaaPoista