keskiviikko 25. elokuuta 2010

Hiuspäivitys

Ajattelin laittaa tunnistamista helpottavan kuvan sunnuntain roosa nauha -kävelyä ajatellen. Tätä kun vertaa ensimmäiseen kuvaan, niin ovathan nämä kutrit jo merkittävästi kasvaneet, vaikka varsinkin ohimolta hiukset näyttävät edelleen harvoilta. Kulmakarvatkin erottuvat jo ilman lisäväriä ja ripset alkavat olla melkein entisessä pituudessaan. Rintakehän ihossa on komea polttomerkki, mutta siitä en laita teille kuvaa.


Kävin ostamassa apteekista Bellergalit. Kolmiolääkekin se mokoma vielä on, eli auton rattiin ei sitten ole taas vaihteeksi asiaa. Ajattelin kokeilla vaikutusta viikon-pari, siinä ajassa selvinnee onko lääkkeestä nivelkipuihin mitään apua. Olen lopettanut Buranan napostelun, koska se tuntui pahentavan vatsaoireita. Ehkä pitäisi kuitenkin varmuuden vuoksi kuljettaa särkylääkkeitä mukana - tänään vihlaisi vasemman polven tietämillä muutaman kerran niin lujasti että oli lähteä jalka alta.

Lääkäri soitteli tänään, ja siinä puhelimessa sovittiin että hän jatkoi sairaslomaani syyskuun loppuun. Kun tähän saakka tämä sairastaminen on enimmäkseen tuntunut olevan kaikkea muuta kuin lomaa, nyt ajattelin omistaa ainakin muutaman päivän ihan oikealle sairaslomailulle ja tehdä niillä jotakin mukavaa, rentouttavaa ja henkisiä akkuja lataavaa, se kai tämän toipumisloman tarkoituskin on.

16 kommenttia:

 1. Hei KITSUNE!
  Aikaa menee varmaan vielä sen polttomerkin parantelemiseenkin pari viikkoa säteiden jälkeen.Itsellä oli kolme viikkoa kun viimeiset vesikellot kuivuivat.Sauna ja uinti teki hyvää ja kuoriva nahka vei värieron pois.
  Liivit painoivat,vaikka olivat kaarituettomat ja numeroa isommatkin.
  Syön Buranan lisäksi mahansuojalääkettä jalkakipuihin.Tulokset ovat vaihtelevia,mutta liikunta minimissä,kun jalat kipeytyvät edelleen .Auttaakohan näihin jalkakipuihin enää mikään??!!!
  Liikkumattomuus tekee hallaa koko kropalle ja sielulle,mutta ei auta.Kuntoon pitäisi päästä,että pääsisi töihin käsiksi,mutta 8 tuntia jalkojen päällä ei houkuta.
  Oikein mukavaa tervehdyttävää sairasloman alkua. :)))
  Tukka pitenee joka viikko tästä eteenpäin
  terv. Pikku Pirulainen

  VastaaPoista
 2. Hyvähyvä, että jatkuu saikku. Olisi aika keljua ja kohtuutonta palata töihin ja sitten todeta, ettei jaksakaan. Varsinkin sinun töistä voi joku hetkellinen saikku olla aika hankala ottaa.

  Kauniit on hiukset. Ja kasvua kovasti.

  VastaaPoista
 3. Karvat kasvaa kohisten! Ilmekin on iloisempi kuin aikaisemmassa kuvassa. Nyt näyttää jo tuntuvan hyvältä. Sairausloma toipumiseen, voimien keräilyyn ja rentoutumiseen kuulostaa oikeasti tarpeelliselta. Hyvä että otit ja sait sen.
  Menit ostamaan ne Bellergalit, minulta olisit saanut avaamattoman purkin ilmaiseksi. No halpojahan nuo ovat. Kerro sitten ovatko ne kovin väsyttäviä, kun juuri tuon kolmion takia en halua edes kokeilla. Työpaikalle on ajettava joka ammu ja mielellään hereillä.

  Mukavaa toipumislomaa!

  VastaaPoista
 4. Sulla menee kivasti päätä myöten nuo hiukset, mulla on ohimoilla jotkut pyörteet ja hiuksia ei saa otsalta mitenkään litistymään.

  Hauskaa roosanauhakävelyä! Mä päätin jättää väliin, olen ollut sen verran raatona aina sytojen jälkeen ja maanantaina vien pienmmän pojan sairaalaan keuhkoputkien tähystykseen, niin tulee varmaan rankka päivä.

  Nauti toipumislomastasi!

  VastaaPoista
 5. Kitsune V A U D E !!!VAIX KUI PITKÄ TUKKA JA RIPSET JA KULMAT JA KAIKKI !!! Mulla ei näy ripsiä muuta kuin suurentavilla laseilla ja sama homma pääkopan kanssa. Olen niiiiin kateellinen teille tummahiuksisille !!! Tosi makee toi sun tukka - ja se joku tättähäärä meni sanomaan tollasta tukkaa kaljuksi, ehkä sillekin olis ollu tarvetta mun suurentavista laseista ; ) Sorry, mutta otetaan huumorilla, eikö niin ; )
  Kiva aikanaan kuulla, auttavatko Bellergalit nivelkipuihin. Mulla on nyt tossa lonkkanivelessä sellanen kipu, että pysähtyä pitää välittömästi, kun vihlasee. Polvi on ollut muutaman päivän hiljainen ... Kuntosalilla olen käynyt jo kolme kertaa ; ) Tarttis saada painoakin alas, mutta ei kaiketi kantsii dieettiä ruveta pitämään säteiden aikana. Kaikki tarvittava ihon paranemiseen ja muidenkin kudosten. Taas saavat erilaista kyytiä. Hyvä Kitsune, että sait syyskuun vielä toipumislomaa. Ei tää niin helppoa ole ollenkaan ollut, miltä se nyt, kun voiton puolella ollaan, tuntuu. Kaikki rentoutuminen ja lepo on tarpeeseen. Onko sulla Kitsune ollut nyt säteiden aikana liika isot liivit ? Koitan pärjätä omankokoisillani ja laittaa vaix fylli-tädin osasia helpottamaan, jos siltä tuntuu.Vielä tosta sun profiilikuvasta - se on todella hyvä. Suosittelen ehdottomasti lyhyttä tukkaa jatkossakin ; )
  pirtsikka

  VastaaPoista
 6. Mulla loppui sytot helmikuussa ja sädehoito toukokuussa. Kärsin edelleen aika kovista nivelkivuista - erityisesti lonkissa. Olin maanantaina TAYS:ssa kontrollissa ja kun kysyin asiasta niin lääkäri kertoi, että kivut voivat olla kroonisia jos nivelpinnat ovat vaurioituneet myrkyistä. No, onneks on kuitenkin jalat olemassa...

  VastaaPoista
 7. Sun hiukset ovat kasvaneet vauhdilla?
  Pitäisiköhän nähdä useammin? :-)

  VastaaPoista
 8. Täällähän alkaa kaikki olemaan kohta niiiiiin pitkätukkia, niiiiin pitkätukkia, että pitää keksiä meidän jengillekin kohta uusi nimi :)
  Kaunis kuva!!

  VastaaPoista
 9. "Tosi makee toi sun tukka - ja se joku tättähäärä meni sanomaan tollasta tukkaa kaljuksi, ehkä sillekin olis ollu tarvetta mun suurentavista laseista ; )" - Hih, näin on! Tänään näin Kitsun IRL ja voin sanoa, että ihan näytti siltä kuin olisi kampaajan käsistä tuo hieno tukka. Ripset ja kulmatkin oli sellaiset, että voisin niistä olla normaalistikkin iloinen..

  VastaaPoista
 10. Vau, nopeasti ne hiukset kasvavat ! Itse kun muistelee aikaa taaksepäin niin kasvu tuntui käyvän etanahitaasti, mutta kun katson muiden kuvia, niin tosi nopsasti se käykin ! Ja ripsetkin !

  VastaaPoista
 11. Pikku Pirulainen, minulla ei onneksi ole iho mennyt vesikelloille, kuulostaa ikävältä ja kivuliaalta. Nyt kun on neljä kertaa enää jäljellä, toivon ettei menekään.

  Kiara, juuri kävin viemässä paperit Kelaan.

  rk, menin sitten ostamaan, juu. Tosin aloittanut en ole vieläkään, kun tällä viikolla on pitänyt herätä ajoissa sädetyksiin ja olen pelännyt sitä väsymystä. Ajattelin viikonloppuna kokoeilla.

  Adelhaid, harmi ettei nähdä sunnuntaina, mutta hyvä syy. Otahan levon kannalta.

  pirtsikka, ihan normaaleja ja normaalikokoisia liivejä olen käyttänyt, sellaisia puuvillavuorattuja (pehmeämmät). Mulla on kuitenkin iho kestänyt ilmeisesti aika hyvin, ja sehän on yksilöllistä.

  Minä kun olen henkisesti pitkätukkainen, en välttämättä ole tunnistaa omaa lyhyttukkaista peilikuvaani jos sen sattumalta jossain näen. Pari kertaa olen nyt nähnyt unta että minulle on kasvanut tosi nopeasti pitkät hiukset. Oikeastihan niin ei käy, taitaa mennä vuosia päästä entiseen lapaluiden väliin yltäneeseen malliin.

  Heguli, eikä, miksi mulle ei ole kukaan puhunut nivelpintojen vaurioitumisesta kun näiden kipujen syytä on mietitty... Mistä se sitten saadaan selville onko niin käynyt? Nyt iskee paniikki - kuinka enää teen koskaan kenttätyötä jos nämä rampauttavat kivut ja niveljäykkyys ovat pysyvä seuralainen?

  Tintin, kävisikö ensi viikolla? Meillä on koko viikonlopuksi lastenkutsuja.

  sanna, pallopäistä tulee siilipääjengi? No, mun hiukset menee tosiaan niin pitkin päätä ettei niitä voi sanoa edes siiliksi. Vähän pöyheämpi kampaus olisi kyllä kiva, mutta jos noita koittaa pystympään haroa, ne näyttävät ihan vain sotkuisilta.

  Tee, oli kiva nähdä ja ehdittiinpä sitten ihan ajan kanssa turista. Artikkelikin on nyt melkein valmis...

  betty, hitaasti nämä minusta tuntuvat kasvavan, enkä kasvua edes huomaisi jos en olisi dokumentoinut tilannetta kuukauden välein. :D

  VastaaPoista
 12. "Henkisesti pitkätukkainen" :) Minä olen henkisesti blondi, vaikka ehkä noin kymmenen vuotta sitten viimeksi olin blondi. Hämmästyn melkein aina, kun katson peiliin ja oikeasti sisäistän hiusteni värin ;) "Mitä, minen ookaan vaalee!"

  VastaaPoista
 13. Moi Kitsune!

  Minkälaiset hiukset sinulla on nykyisin? Tulivatko hiuksesi erilaisina takaisin? Aiheuttiko CEF sulla rankempaa hiustenlähtöä kuin doketakseli?

  Minullakin tukkaa pukkaa, toki harvaa sellaista. Hoitokertoja on vielä kaksi jäljellä.

  T: Satsuke

  VastaaPoista
 14. Hei Satsuke, kiva kuulla pitkästä aikaa.

  Doketakseli sai melkein kaikki hiukseni putoamaan 2 viikkoa ensimmäisen hoidon jälkeen. Sen jälkeen hiuksia alkoi hoitojen välillä kasvaa takaisin, mutta jokainen hoito aina myös harvensi niitä, joten melko kaljupäinen olin hoitojen loppuessa. Lisäksi hoitojen myötä vähitellen lähtivät myös kulmakarvat, ripset ja muut ihokarvat.

  Ensimmäiset sytojen jälkeen kasvaneet hiukset olivat vaaleaa "untuvaa", mutta parin kuukauden sisällä hoitojen loppumisesta ne alkoivat muistuttaa oikeaa hiusta. Hiukset kasvoivat sytojen jälkeen takaisin tummempina, kihartuvampina ja vahvempina kuin mitä ne olivat n. 20 vuotta jatkuneiden värjäysten, vaalennusten, permanenttien jne. jälkeen. Mielestäni ne ovat nyt aika samanlaiset kuin ennen kuin tuohon käsittelykierteeseen joutumistaan.

  Nyt pitäisi varata aika kampaajalle - hiukset yltäisivät takaa melkein ponnarille mutta ovat "melkoinen kuontalo", ystävän sanoja lainatakseni. :D

  Kulmakarvojen palautuminen on kestänyt pitkään, ne eivät vieläkään ole minusta ennallaan, ripset sen sijaan ovat. Ja kaikki muutkin ihokarvat ovat kasvaneet takaisin, paitsi sädetettyyn kainaloon. Kuulemma sädehoidon jälkeen eivät välttämättä enää ikinä kasvakaan. No, ei niitä kainalokarvoja ikävä jää.

  VastaaPoista
 15. Moikka,

  Samoin, kiva kuulla pitkästä aikaa! Täällä on pääsiäistä vietetty ruoan ja ulkoilun merkeissä. :D

  Minulla lähti myös hiuksia paljon ensimmäisen doketakselin jälkeen, mutta sitten lähtö jotenkin pysähtyi. Saa nyt nähdä mitä nämä CEX:t tekevät. Ensimmäinen kuuri on nyt takana ja 4.5. laitetaan seuraava, joka on siis toiseksi viimeinen. Saisi kyllä jo loppua tämä 3-viikon sykleissä eläminen.

  HIeno kuulla, että sinulla on jo noin mahtava tukka! Ja mukava kuulla, että tukka on tullut takaisin hyväkuntoisena.
  Minullakin on siis toivoa!

  Minä niin odotan, että tukka kasvaisi sen verran, että saisi kauniin lyhyen mallin. Tällä hetkellä minulla on sellainen melko epämääräinen 1,5 cm siili. Päälaella on jotenkin todella harvaa kasvustoa ja takana paksumpaa.

  Olemme menossa naimisiin 12.8. (ihan maistraatissa), mutta olisi silti kiva, jos ei tarvitsisi sinne huivin kanssa mennä. Eli kun sytot loppuvat 25.5., niin siistin lyhyen mallin aikaansaaminen tuohon mennessä on teoriassa ihan mahdollista. :))

  Peruukkia minä en ole oppinut käyttämään. Se tuntuu jotenkin todella ahdistavalta ja epäaidolta. Muutaman kerran kävin peruukki päässä kaupungilla, mutta minusta tuntui, että ihmiset tuijottavat. Huivin kanssa on helpompaa, vaikka kyllähän sitäkin osataan töllöttää. Ihmiset ovat kyllä huvittavia.

  Minulla on vielä ripset tallella ja kulmat kuta kuinkin myös. Muutamista kohtaa kulmakarvat ovat lähteneet - eivätkä tietenkään symmetrisesti niin, että aukot olisivat molemmilla puolilla samanlaiset.

  Kainalokarvoja ei kyllä varmasti jää kaipaamaan, joten antaa mennä vaan! Mulla myös ulottuu tuo haava ihan kainaloon asti, joten en ole oikein uskaltanut sieltä karvoja ajellakaan.

  Uskon, että hiusten takaisinsaaminen tekee kyllä ihan erilaisen olon. Ja jos ei tästä syöpämatkasta muuta jää käteen niin ainakin mieletön kokoelma erilaisia huiveja. :D

  Ihanaa toista pääsiäispäivää ja palaamisiin!

  T: Satsuke

  VastaaPoista
 16. Satsuke, samoissa merkeissä meni pääsiäinen.

  Hiusten kasvunopeus on tietysti yksilöllistä, mutta tuosta kuvasta nyt näkyy minkä verran minulla oli elokuun loppuun kasvanut tukkaa.

  Tänään lääkärikin kehui kiharoitani. ;) Pitäisi oikeastaan varata kampaaja.

  VastaaPoista