tiistai 15. helmikuuta 2011

Viimeinen lymfaterapia

Kävin eilen viimeisen kerran lymfaterapiassa. Käyntejä riitti näinkin pitkälle vuodenvaihteen sairastelujeni takia.

Näin terapiajakson lopuksi lymfaterapeutti mittaili minua ja vertasi tuloksia tilanteeseen, joka oli silloin kun aloitin hoidot. Olkavarressa on tapahtunut ihan mitattavissa olevaa turvotuksen vähenemistä useammalla sentillä. Selkäpuolella ei ole samanlaista mitattavaa eroa, mutta kainalon tietämiltä turvotus on vähentynyt silminnähden, eikä kudos enää tunnu pinkeältä ja aristavalta. Turvotusta tuntuu edelleen välillä tulevan joinakin päivinä enemmän, mutta se poistuu itsekseen. Pystyn makaamaan myös vasemmalla kyljelläni, mitä en syksyllä turvotuksen ollessa pahimmillaan kärsinyt tehdä.

Itse koen saaneeni lymfaterapiasta apua turvotukseen, vaikka se ei vaivaa tietenkään kokonaan pois päiväjärjestyksestä pyyhkäissytkään, ja tukihihan käyttöä joudun jatkamaan. Aika näyttää, alkavatko ongelmat jossakin vaiheessa taas paheta.

8 kommenttia:

 1. Toivotaan, että vaikutus kestää pitkään. Ja jos turvotus alkaa pahenemaan jossain vaiheessa, vingut heti ja pontevasti uuden lähetteen.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että olet apua asiaan saanut.
  Ärsyttää , kun joutuu pitkälti nukkumaan vaan vasemmalla kyljellä. Tykkäisin nukkua mahallaan, mutta oikea rinta on niin kova, ettei se oikein onnistu. Onneksi nyt onnistuu edes jotenkin. Äsken nukuin sohvalla niin makeasti, etten olisi halunnut nousta ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että turvotus vähentynyt ja hyvä, että uni maittaa. Tukihihan käyttö ei kaiketi näin talvella ole niin järkkyä kuin kesällä - kaiketi ... pirullista pukemistahan se on, voiko verrata tukisukkahousujen laittamiseen, se on nimittäin järkkyä. Mun tarttis sellasia vetimiä pitää, kun kerran istun työssäni kaiket päivät, mutta on niin karseita puettavia, että olen tyytynyt normivetimiin.
  Toivottavasti saat pidettyä turvotuksen poissa ja toivottavasti nesteet ovat keksineet uudet poistumisreitit.
  pirtsikka

  VastaaPoista
 4. Mulle tuli vahvistussanaki RESTERV, oisko se jollain kielellä terve ; )

  VastaaPoista
 5. Hyvä kuulla että lymfa on ihan mitattavan todistettavasti auttanut. Jos vaiva uusii, on siinä perusteita uudelle hoitojaksolle! Nyt vaan "humppaa pumppaa, kuningas jumppaa..". Ei kun kuningatar.

  Kauniita talvipäiviä!

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että on ollut apua siitä lymfasta. Toivottavasti pysyykin parempana.

  Aurinkoinen pakkaspäivä täällä pohjoisemmassa, voisin jo haluta vähän vähemmän pakkasta. -31 aamulla, hyrrr.

  VastaaPoista
 7. Hyvä, että olet lymfasta hyötynyt :) Minäkin sitä jo kovasti odottelen ja ensi viikon perjantaina oliskin jo Herkku- ja lymfapäivä. Mulla on tuo turvotus äitynyt vasta viimeaikoina ja leikatun puolen kyljellä nukkumista seuraa nykyisin herääminen kipuiluun.

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti nesteet pysyvät muualla kuin käsivarressa.
  Hieno homma, että apua kuitenkin löytyy jos turvotus uusii.

  VastaaPoista