torstai 4. marraskuuta 2010

Lymfaterapiaa ja kilpirauhasarvoja

Kävin eilen Syöpiksen oman fysioterapeutin arvioitavana, ja lymfaterapialähete heltisi! Tai tarkemmin ottaen fysioterapeutti lupasi että lähete ja maksusitoumus järjestyvät. Pari viikkoa pitäisi vielä jaksaa odotella, että posti tuo ne kotiin, sen jälkeen voin alkaa soitella lymfaterapeuteille ja kysellä, kenellä olisi aikaa ottaa minut hoidettavakseen. Tukiliivistä ei ole vielä kuulunut mitään, nyt on kulunut kaksi viikkoa sen tilaamisesta. Toivon totisesti että lymfasta ja liivistä on apua, sillä turvotus kyljessä tuntuu vain pahenevan, ja minun alkaa jo olla hankala olla töissä kun turvotus päivän mittaan pahenee ja rintaliivit painavat kipeästi turvonnutta aluetta. Rintsikoiden pois jättäminenkään ei kuitenkaan ole oikein vaihtoehto, kun se jäljellä oleva rinta on kokoa D eikä epäsuhtaa sen ja rinnattoman puolen välillä oikein millään vaatteilla naamioida. Välillä käy mielessä että olisi joutanut leikata se toinenkin pois samaa tietä niin olisi pukeutuminen helpompaa. 

Kilpirauhaskontrollissakin sain vihdoin viimein käytyä viikko takaperin, ja tänään tk-lääkäri soitteli tuloksista. T4-V oli normaali kuten kesälläkin, TSH ala-arvoinen. T3-V -arvoa ei tällä kertaa oltu tutkittu. Lääkäri oli ensin sillä kannalla, että saan liikaa tyroksiinia. Kysyin kuitenkin, voisiko matala TSH olla seurausta tietokonetomografiassa käytetystä varjoaineesta, ja näin kuulemma voi hyvinkin olla. Joten tyroksiinilääkitykseen ei nyt puututtu, vaan tilannetta seurataan taas puolen vuoden kuluttua.

Ensi viikon tiistaina menen sitten kuulemaan mitä reumalääkärillä on sanottavaa. Pitäkää peukkuja että reumaa ei löydy.

16 kommenttia:

 1. Hieno juttu että sait sen lymfaterapialähetteen! Jossain onneksi vielä osataan oikeasti käyttää järkeä.

  Itse olin tänään alaselkävaivojeni takia fysioterapeutin käsittelyssä, ja ihmeesti sitä muutamalla oikeaan osuvalla venyttelyliikkeellä saa olon kohenemaan. Selkää ei ole särkenyt koko päivänä fyssarin jälkeen!

  VastaaPoista
 2. Peukut tosi ylhäällä. Et sinä tähän enää reumaa tarvitse.
  Hyvä että sinäkin vähitellen opit vaatimaan ja saamaan palveluita. Onnittelut lymfalähetteestä. Olehan ahkerana töissä! Pian se on viikonloppu.

  VastaaPoista
 3. Peukut on mega-ojossa :) Hyvä, kun lähete irtosi!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti lymfaterapiasta olisi apua!
  Miehen kanssa puhuttiin korjausleikkauksesta niin se ehdotti, että siirtäis tuon jäljellä olevan keskelle. Hehee, täytyis vaan hankkia sitten mittatilaus rintaliivejä ;)

  VastaaPoista
 5. Hih hih - toi Adelhaidin miehen letkaus on kyllä hyvä - ainokainen keskelle ; ) Ootteko muuten kuulleet, että reuma saattaa pahentua, kun syö liharuokaa. Mä oon joskus aikoja sitten jutellut yhden miehen kanssa, joka sairasti reumaa ja hän sanoi syövänsä vain siipikarjaa ja kalaa ton reuman takia. Mutta toivottavsti Kitsune sulla ei nyt tota reumaa ole !!! Mun sisko muuten valitteli niveliään ja joku jopa välillä turpos, meni lääkäriin eikä mitään ollut. Lohdutukseks ; ) ELI peukut ja sormet ja varpaat kohti kattoa, ettei mitään ole !!!
  pirtsikka

  VastaaPoista
 6. Hyvä kun sait lymfalähetteen. On se niin väärin, kun saa tälläisen taudin , käy leikkausket ja raskaat hoidot, saa vielä kaikki jälkivaivat päälle.

  Toivotaan todella, että ei reumaa löydy.
  Hyviä pyhäpäiviä sinne etelän suuntaan:D

  VastaaPoista
 7. Peukut ja varpaat pystyssä, ettei reumasta ole kyse, vaan asia korjaantuu itsekseen nyt kun kroppa alkaa muutenkin pikkuhiljaa palautua.

  Mukavaa viikonloppua!

  PS. Ne Itiksen Maalaismarkkinat on mun mielestäni jo huomenna klo 9-18.

  VastaaPoista
 8. Korjaan; La 6.11.2010 Itäkeskuksen maalaismarkkinat klo 10-16.

  VastaaPoista
 9. Sinne mennään, eiks joo? Itiksen markkinoille. Sovittaisko jotain aikaa - hm. miten tulikin mieleen lounasaika!

  VastaaPoista
 10. Mten tulikaan mieleen lounasaika rk:lta ; ) hih mahtavaa
  pirtsikka

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille peukutuksista, huomenna sitten selviää mitä selviää.

  Kissaemo, hyvä että fyssarikäynnistä oli apua. :)

  Terhi ja rk, harmi etten ehtinyt lauantaina Itikseen. Mulla oli jättisiivouspäivä... noin pyhäpäivän kunniaksi.

  VastaaPoista
 12. Haudiahoi, terveisiä maailmalta.

  Kiva kun saat lähetteen. Voisiko niitä aikoja soitella jo etukäteen? Jos vaikka lymfaan on jonoa???

  VastaaPoista
 13. Kiara, ei arvaa varata kun ei tiedä kauanko sen lähetteen saaminen oikeasti kestää... fyssari sanoi että jos kolmeen viikkoon ei ole kuulunut, sitten pitää ottaa häneen yhteyttä, koska silloin on joutunut lähete hukkaan.

  VastaaPoista
 14. ...mutta niin, Soleuksesta soitettiin tänään, mittatilausliivini on tullut ja huomenna menen sovittelemaan. Onneksi säätkin sopivasti kylmenivät niin en ehkä läkähdy sen haarniskan kanssa. Ja toivottavasti siitä on jotain apuakin.

  VastaaPoista
 15. Kiva että saat liivin vihdoin käyttöön :) Niitä "ei reumaa" -uutisia täällä odotellaan..

  VastaaPoista